Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2007, 17:14

Θετικές εξελίξεις στη θεραπεία της αρθρίτιδας

Αισιόδοξες ανακοινώσεις για την αντιμετώπιση της αγκυλοποιητικής σπονδυλαρθρίτιδας, έγιναν κατά τη διάρκεια του Ετήσιου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Ρευματολογίας.

Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2007, 18:09

Γραμμή στήριξης για τις ρευματικές παθήσεις

Ψυχολογική στήριξη σε όσους πάσχουν από αρθρίτιδα και ρευματισμό, παρέχει τηλεφωνική γραμμή της Ελληνικής Εταιρείας Αντιρευματικού Αγώνα.

Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2007, 16:38

Η αρθρίτιδα στο ένα γόνατο μπορεί να αποτελεί σημάδι καρκίνου στον πνεύμονα

Η αρθρίτιδα που πλήττει το ένα μόνο γόνατο ενδέχεται να αποτελεί αρχικό σημάδι καρκίνου στον πνεύμονα, ανακοίνωσαν Ιταλοί ερευνητές.

Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2007, 16:26

Έρευνα: Η Μεσογειακή διατροφή βελτιώνει τα συμπτώματα της ρευματοειδούς αρθρίτιδας

Η υιοθέτηση της Μεσογειακής διατροφής μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση των συμπτωμάτων ασθενών με ρευματοειδή αρθρίτιδα, υποδεικνύει νέα έρευνα.

Παρασκευή, 07 Σεπτεμβρίου 2007, 12:56

Σοβαρότερες οι συνέπειες της κατάθλιψης έναντι των χρόνιων ασθενειών

Η κατάθλιψη είναι περισσότερο επιβλαβής για την υγεία, σε σχέση με χρόνιες ασθένειες, όπως η στηθάγχη, η αρθρίτιδα, το άσθμα και ο διαβήτης, ανακοίνωσαν ερευνητές.

Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2007, 14:09

Έρευνα: Περισσότερο περπάτημα ωφελεί τους ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα

Οι άνθρωποι που πάσχουν από ρευματοειδή αρθρίτιδα, τείνουν να περπατάνε λιγότερο από άλλους ανθρώπους. Ωστόσο, σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα, η υγεία της καρδιάς τους θα βελτιωθεί αν περπατάνε περισσότερο.

Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2007, 17:10

Συστατικό της βιταμίνης Α στη μάχη κατά της ρευματοειδούς αρθρίτιδας

Νέα έρευνα σε ποντίκια υποδεικνύει ότι παράγωγο της βιταμίνης Α, το ρετινοικό οξύ, μπορεί να ‘πολεμήσει’ αυτοάνοσες και φλεγμονώδεις νόσους, όπως η κολίτιδα και η ρευματοειδής αρθρίτιδα.

Τρίτη, 29 Μαΐου 2007, 16:26

Έρευνα : Ο καφές προστατεύει από την ουρική αρθρίτιδα

Ο καφές φαίνεται πως επιδρά θετικά στην ουρική αρθρίτιδα. Σύμφωνα με νέα έρευνα που διενεργήθηκε στον Καναδά, η κατανάλωση 4 ή περισσοτέρων φλιτζανιών καφέ την ημέρα φαίνεται να απομακρύνει τον κίνδυνο εμφάνισης ουρικής αρθρίτιδας.

Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2007

Η άσκηση στην τρίτη ηλικία ανακουφίζει από τα συμπτώματα αρθρίτιδας

Οι γυναίκες που ασκούνται ακόμα και στα εβδομήντα τους χρόνια έχουν αυξημένες πιθανότητες να αποφύγουν τον πόνο που συνεπάγεται η αρθρίτιδα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας.