Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2007

Τα αντικαταθλιπτικά στη μάχη της ανάρρωσης από Αγγειακό Εγκεφαλικό Επεισόδιο

Η διαταραγμένη γνωστική ικανότητα είναι σύνηθες επακόλουθο του Αγγειακού Εγκεφαλικού Επεισοδίου και πολλές φορές αποτελεί μόνιμη κατάσταση. Ωστόσο, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύεται στο ‘British Journal Of Psychiatry’, η χορήγηση αντικαταθλιπτικών φαρμάκων ενδέχεται να ωφελεί τους ασθενείς μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο και να τους βοηθά στην ανάκτηση εγκεφαλικών λειτουργιών και στη βελτίωση των ψυχολογικών και κοινωνικών δεξιοτήτων τους.

Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2007, 13:14

Τα περιττά κιλά εμπόδιο και στην ανάρρωση από Εγκεφαλικό επεισόδιο

Οι παχύσαρκοι ασθενείς που έχουν υποστεί Αγγειακό Εγκεφαλικό Επεισόδιο χρειάζονται περισσότερο χρόνο ανάρρωσης και παραμένουν μεγαλύτερο διάστημα στο νοσοκομείο σε σχέση με τους πιο αδύνατους ασθενείς, σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέα μελέτης του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, στο Λος Άντζελες.

Τρίτη, 13 Μαρτίου 2007, 13:43

Ευκολότερα αναρρώνουν οι άντρες από το αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο

Στους ανθρώπους που προσβάλλονται από αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο και τους χορηγείται άμεσα το θρομβολυτικό rtPA, παρουσιάζουν καλύτερη εικόνα στην ανάρρωση οι άντρες, σε σχέση με τις γυναίκες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας έρευνας. Ωστόσο, περισσότεροι άντρες από γυναίκες πεθαίνουν από εγκεφαλικά επεισόδια.

Πέμπτη, 08 Μαρτίου 2007, 13:52

Ολέθριες οι συνέπειες του καπνίσματος στην εγκυμοσύνη

Κίνδυνο να εκδηλώσουν έμφραγμα ή αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο κάποια στιγμή στη ζωή τους παρουσιάζουν ενήλικες των οποίων η μητέρα κάπνιζε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Όπως έδειξε Ολλανδική έρευνα για τον κίνδυνο εμφάνισης αρτηριοσκλήρωσης, οι μητέρες που κατά την εγκυμοσύνη κάπνιζαν, μετέδιδαν στο παιδί τους τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακού προβλήματος.