Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 04 Απριλίου 2008, 14:53

Παράγοντες κινδύνου για κατάχρηση αλκοόλ

Συμπεριφορές που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια της παιδικής και εφηβικής ηλικίας μπορεί να συντελέσουν σε προβληματική κατανάλωση ποτού αργότερα, σύμφωνα με την Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής των Η.Π.Α.

Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2008, 20:15

Ξεκινά η εκστρατεία ‘Νηφάλιοι οδηγοί’

Την έναρξη εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα της αποχής από το αλκοόλ κατά τη διάρκεια της οδήγησης, εξήγγειλε ο υπουργός Υγείας Δ. Αβραμόπουλος.

Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2008, 17:44

Έρευνα συνδέει την καφεΐνη με μειωμένο κίνδυνο για καρκίνο των ωοθηκών

Η καφεΐνη φαίνεται πως περιορίζει τις πιθανότητες μιας γυναίκας να εμφανίσει καρκίνο στις ωοθήκες, σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα, σε αντίθεση με το κάπνισμα και το αλκοόλ.

Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2008, 20:31

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι από τη μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ

Ενώ η κατανάλωση ενός ποτηριού κρασί περιστασιακά, έχει συσχετιστεί με οφέλη για την υγεία, η συχνή κατανάλωση αλκοόλ ή η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2008, 16:24

Έρευνα: Η μικρή κατανάλωση αλκοόλ ωφελεί την υγεία

Λίγο αλκοόλ, σε συνδυασμό με υγιεινό τρόπο ζωής μπορεί πιθανόν να αποτελεί την καλύτερη ‘συνταγή’ για τη μακροζωία.

Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2008, 12:08

Ο υγιεινός τρόπος ζωής προσθέτει μέχρι 14 χρόνια

Η άσκηση, η συγκρατημένη κατανάλωση αλκοόλ, η πλούσια σε φρούτα και λαχανικά διατροφή και η αποφυγή του καπνίσματος μπορεί να μας χαρίσει μέχρι 14 χρόνια παραπάνω, υποδεικνύει νέα έρευνα.

Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2007, 17:03

Η εικόνα του ‘εθισμένου’ εγκεφάλου

Πώς επηρεάζει η εξάρτηση τον εγκέφαλο; Νέα έρευνα παρέχει σημαντικά στοιχεία που θα μπορούσαν μια μέρα να οδηγήσουν σε νέα φάρμακα για την αντιμετώπιση των ανθρώπων που έχουν εθιστεί σε ουσίες, αλκοόλ ή ακόμα και το τσιγάρο.

Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2007, 19:53

Συστάσεις ειδικών για την αποφυγή του καρκίνου

H διατήρηση λεπτής σιλουέτας είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να αποφύγει κάποιος τον καρκίνο, όπως και το να αποφεύγει τις μεγάλες ποσότητες κόκκινου κρέατος και αλκοόλ, αναφέρει νέα έκθεση ειδικών.

Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2007, 18:31

Όλα τα είδη αλκοολούχων ποτών συμβάλλουν στην εμφάνιση καρκίνου στο μαστό

Όλα τα είδη αλκοολούχων ποτών, κρασί, μπύρα ή λικέρ, συμβάλλουν εξίσου στον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στο μαστό, σύμφωνα με Αμερικανούς ερευνητές.

Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2007, 12:56

Ερευνα: Η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου

Η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ, ενδεχομένως αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου σε άντρες, σύμφωνα με μεγάλη κινεζική έρευνα, η οποία καλεί σε λήψη προληπτικών μέτρων όσον αφορά τους πότες.