Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2009, 16:13

Αντιμετωπίστε τις ζαλάδες της εγκυμοσύνης

Πολλές γυναίκες αισθάνονται ζαλάδες στην εγκυμοσύνη, κατάσταση που προκαλείται από ορμόνες που βοηθούν στην αύξηση της ροής του αίματος προς το έμβρυο, αλλά ενδεχομένως μπορεί να περιορίσουν τη ροή αίματος προς αυτές.

Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2009, 17:45

Το αλκοόλ στην εγκυμοσύνη σχετίζεται με πρόωρο τοκετό

Οι γυναίκες που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ στην αρχή της εγκυμοσύνης-πιθανόν πριν μάθουν για αυτήν-μπορεί ενδεχομένως να αυξήσουν τον κίνδυνο πρόωρου τοκετού που διατρέχουν.

Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2009, 19:12

Εγκυμοσύνη: Όταν το ποτό είναι ελκυστικό…

Οι γυναίκες που κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης καταναλώνουν αλκοόλ, όχι μόνο βάζουν το παιδί τους σε κίνδυνο για μελλοντικά προβλήματα υγείας αλλά μπορεί ενδεχομένως να το προδιαθέτουν σε κληρονομούμενη ροπή προς το αλκοόλ.

Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2009, 18:05

Το κάπνισμα στην εγκυμοσύνη επηρεάζει το θυρεοειδή σε μητέρα και παιδί

Ακόμα μια αρνητική επίπτωση του καπνίσματος στις εγκύους αποκαλύπτει νέα έρευνα. Το κάπνισμα στην εγκυμοσύνη μπορεί να βλάψει το θυρεοειδή του εμβρύου αλλά και της ίδιας της μέλλουσας μητέρας, σύμφωνα με Βρετανούς ερευνητές.

Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2008, 17:28

Πώς να αποφύγετε τους πονοκεφάλους στην εγκυμοσύνη

Ο πονοκέφαλος είναι συνήθης αιτία παραπόνου για τις εγκύους, αλλά σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να αποφευχθεί.

Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2008, 20:13

Η άσκηση στο νερό διευκολύνει τον τοκετό

Η άσκηση aquarobic, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης φαίνεται πως μειώνει την ποσότητα χρήσης αναλγητικών κατά τη διάρκεια του τοκετού, σύμφωνα με βραζιλιάνικη έρευνα που έγινε σε 71 εγκύους.

Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2008, 18:15

Το κάπνισμα στην εγκυμοσύνη βλάπτει τις αρτηρίες του παιδιού

Οι γυναίκες που καπνίζουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί ενδεχομένως να προκαλέσουν διαρκή βλάβη στα αγγεία των παιδιών, που μπορεί να καταστεί εμφανής νωρίς στην ενήλικο ζωή.

Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2008, 19:21

Πιο υγιείς οι γυναίκες που ασκούνται στην εγκυμοσύνη

Γυναίκες που ασκούνται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, έχουν την τάση να παραμένουν πιο υγιείς για δεκαετίες, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Τρίτη, 04 Νοεμβρίου 2008, 15:38

Σε λιποβαρή νεογνά οδηγεί η κατανάλωση καφεΐνης στην εγκυμοσύνη

Οι έγκυες που καταναλώνουν καφεΐνη, ακόμα και ένα φλιτζάνι καφέ την ημέρα, βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο να γεννήσουν λιποβαρή νεογνά, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2008, 17:27

Ασφαλείς στην εγκυμοσύνη, οι μέθοδοι διακοπής του καπνίσματος

Οι γυναίκες που προσπαθούν να διακόψουν το κάπνισμα στην εγκυμοσύνη με θεραπεία υποκατάστασης νικοτίνης δεν διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να γεννήσουν νεκρό παιδί, σύμφωνα με νέα έρευνα.