Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 02 Νοεμβρίου 2007, 16:03

Έρευνες συσχετίζουν την προεκλαμψία με την καρδιοπάθεια

Νέες έρευνες εφιστούν την προσοχή των εγκύων γυναικών σχετικά με πιθανή σχέση ανάμεσα στην προεκλαμψία και τις καρδιοπάθειες.

Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2007, 14:04

Έρευνα: Προσοχή απαιτούν τα χαμηλά επίπεδα ‘καλής χοληστερόλης’

Τα επίπεδα 'καλής χοληστερόλης' στο αίμα παραμένουν σημαντικός δείκτης για καρδιοπάθεια, άσχετα με το πόσο μειώνεται η ‘κακή χοληστερόλη’, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2007, 12:58

Έρευνα συνδέει τις καρδιαγγειακές νόσους με τον καρκίνο στο παχύ έντερο

Ασθενείς που εμφανίζουν συμπτώματα καρδιοπάθειας έχουν σχεδόν διπλάσιο κίνδυνο να προσβληθούν και από καρκίνο στο παχύ έντερο, σύμφωνα με νέα έρευνα. Πιθανή εξήγηση είναι ότι ανθυγιεινές συνήθειες και φλεγμονή βρίσκονται στη ρίζα και των δυο νόσων.

Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2007, 17:14

Τα υπέρβαρα παιδιά εμφανίζουν στην εφηβεία παράγοντες κινδύνου για μελλοντική καρδιοπάθεια

Τα υπέρβαρα παιδιά μπορεί να εμφανίσουν στην εφηβεία ένα σύνολο από παράγοντες κινδύνου για εμφάνιση καρδιοπάθειας αργότερα, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2007, 19:28

Η ατμοσφαιρική ρύπανση αυξάνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας στους νέους

Η ατμοσφαιρική ρύπανση μπορεί να προκαλέσει αρνητικές βιολογικές αλλαγές στους νέους, που μπορούν να οδηγήσουν σε καρδιαγγειακές ασθένειες, υποδεικνύει νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Ταϊβάν.

Τρίτη, 14 Αυγούστου 2007, 14:26

Η μεγάλη κοιλιά σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο καρδιοπάθειας

Η μέτρηση της περιμέτρου της μέσης με μεζούρα φαίνεται πως αποτελεί καλύτερο τρόπο για την αξιολόγηση του ενδεχόμενου κινδύνου για καρδιοπάθεια σε σχέση με το ζύγισμα, δηλώνουν ερευνητές.

Τρίτη, 10 Ιουλίου 2007, 19:52

Έρευνα: H χαμηλή τεστοστερόνη παράγοντας κινδύνου για καρδιακά νοσήματα στις γυναίκες

Γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση που έχουν χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρδιοπάθεια, σύμφωνα με νέα έρευνα Βέλγων επιστημόνων.

Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2007, 19:15

Έρευνα: Κίνδυνο για πρόωρο τοκετό αντιμετωπίζουν έγκυες γυναίκες με καρδιοπάθεια

Γυναίκες με συγγενή καρδιοπάθεια που διανύουν την εγκυμοσύνη έχουν αυξημένες πιθανότητες να γεννήσουν πρόωρα ή τα παιδιά τους να μην ζήσουν πολλά χρόνια, σύμφωνα με νέα Ολλανδική έρευνα.

Τρίτη, 19 Ιουνίου 2007, 15:29

Έρευνα συνδέει και την προδιαβητική κατάσταση με αυξημένο κίνδυνο καρδιοπάθειας

Ακόμα και η παραμικρή ένδειξη ύπαρξης διαβήτη μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακή ασθένεια, σύμφωνα με νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Αυστραλία.

Δευτέρα, 21 Μαΐου 2007, 16:37

Άπνοια Ύπνου: Επικίνδυνη για διαβήτη, καρδιαγγειακά νοσήματα και θάνατο

Η άπνοια ύπνου αυξάνει τις πιθανότητες για καρδιακή προσβολή και θάνατο κατά 30%, σε διάστημα τεσσάρων έως πέντε ετών, υποδεικνύει νέα έρευνα. Δεύτερη έρευνα συνδέει τη διαταραχή με αυξημένο κίνδυνο για διαβήτη. Όσο πιο σοβαρή ήταν η διαταραχή στην αρχή της έρευνας τόσο αυξημένος φάνηκε ο κίνδυνος για καρδιοπάθεια ή θάνατο.