Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 27 Απριλίου 2009

Προσπάθεια συναίνεσης για το κάπνισμα

Τα υπουργεία στη σειρά έχει πάρει αυτές τις μέρες ο πρόεδρος της επιτροπής για το κάπνισμα καθ. Παν. Μπεχράκης. Συναντιέται με έναν – έναν τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων, για να βρουν τρόπους εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου.

Τρίτη, 21 Απριλίου 2009, 18:31

Υπάρχει προσωπικότητα που επιμηκύνει τη ζωή;

Γιατί ορισμένοι άνθρωποι ζούνε περισσότερο από άλλους; Γνωρίζετε τις συνήθεις εξηγήσεις. Σωστή διατροφή χωρίς καταχρήσεις, τακτική άσκηση και…αν είστε σαν την ασυνήθιστη Γαλλίδα που πέθανε στα 122…κάπνισμα μέχρι τα 117!

Τρίτη, 14 Απριλίου 2009, 19:13

Συγκροτήθηκε και συνεδρίασε η επιτροπή για το κάπνισμα

Ο υπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, με απόφαση που υπέγραψε τη Μεγάλη Τρίτη, συγκρότησε την Εθνική Συντονιστική Επιτροπή για το Κάπνισμα, η οποία φέρει την ονομασία ‘Σπύρος Δοξιάδης – Γεώργιος Γεννηματάς’.

Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2009, 17:00

Το πάχος είναι το ίδιο βλαβερό με το κάπνισμα

Το να είναι κάποιος παχύσαρκος στην εφηβεία μειώνει το προσδόκιμο επιβίωσης όσο αν καπνίζει 10 τσιγάρα την ημέρα, υποστηρίζει νέα έρευνα.

Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2009, 18:48

'Ερευνα συνδέει το παθητικό κάπνισμα με την άνοια

Το παθητικό κάπνισμα φαίνεται πως αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο ενός ανθρώπου να εμφανίσει άνοια και άλλες μορφές νοητικών προβλημάτων, ανέφεραν Βρετανοί και Αμερικανοί ερευνητές.

Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2009, 18:05

Το κάπνισμα στην εγκυμοσύνη επηρεάζει το θυρεοειδή σε μητέρα και παιδί

Ακόμα μια αρνητική επίπτωση του καπνίσματος στις εγκύους αποκαλύπτει νέα έρευνα. Το κάπνισμα στην εγκυμοσύνη μπορεί να βλάψει το θυρεοειδή του εμβρύου αλλά και της ίδιας της μέλλουσας μητέρας, σύμφωνα με Βρετανούς ερευνητές.

Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2008, 18:30

Το κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο κολπικής μαρμαρυγής

Προσφέροντας ακόμα ένα λόγο ενάντια στο κάπνισμα, νέα έρευνα ανακάλυψε ότι πρώην και νυν καπνιστές διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο κολπικής μαρμαρυγής, μιας πάθησης που αφορά αρρυθμία της καρδιάς.

Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2008, 14:40

Το κάπνισμα συνδέεται με τον καρκίνο στο παχύ έντερο

Το κάπνισμα σχετίζεται με την εμφάνιση καρκίνου στο παχύ έντερο και με θνησιμότητα από τη νόσο, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Τρίτη, 09 Δεκεμβρίου 2008, 19:23

Το παθητικό κάπνισμα μειώνει τη γονιμότητα των γυναικών

Γυναίκες που σαν παιδιά ή νέες ήταν παθητικές καπνίστριες είχαν αργότερα περισσότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν δυσκολίες στη σύλληψη και να έχουν περισσότερες αποβολές σε σχέση με γυναίκες που δεν εκτέθηκαν σε καπνό, σύμφωνα με Αμερικανούς ερευνητές.

Παρασκευή, 05 Δεκεμβρίου 2008, 14:31

Ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη συζήτηση του νομοσχεδίου για το κάπνισμα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε χθες στη Βουλή στη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπ. Υγείας για το κάπνισμα και το αλκοόλ. Ανάμεσα στα άλλα πρότεινε την απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους δημόσιους χώρους, χωρίς εξαιρέσεις.