Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 19 Ιουλίου 2016

Πολλά τα ερωτήματα..

Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα της πρωτοβουλίας της κυβέρνησης για την απελευθέρωση της διάθεσης στην αγορά, έστω αυτού του μικρού αριθμού των ΓΕΔΙΦΑ, που δημοσιεύτηκε εσπευσμένα από το Υπουργείο Υγείας αναφέρει με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2016

Μαθήματα Οικονομικών σε φαρμακοποιούς

Σεμινάριο του Εργαστηρίου Οικονομικών και Διοίκησης της Υγείας του Πανεπιστημίου Πειραιώς Θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της 4ης Διημερίδας “Το Φαρμακείο στην Υγεία και την Ομορφιά” που θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο Κρήτης, 10 & 11 Σεπτεμβρίου 2016.

Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2016

ΕΟΠΥΥ: Μπλέχτηκαν τα ηλεκτρονικά συστήματα

Εμπλεξε τα ηλεκτρονικά του συστήματα ο ΕΟΠΥΥ... εξ ου και η επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών που ζητά από το θεσμικό όργανο τη διόρθωση στα συστήματα e-ΔΑΠΥ και ΗΔΙΚΑ ώστε να υπάρχει ταυτοποίηση στοιχείων.

Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2016

Γιατί όλα έχουν ένα όριο

Ε! μα πια όλα έχουν ένα όριο. Κάπως έτσι σκέφτηκε η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών και όπως μάθαμε οι εκπρόσωποί τους αρνήθηκαν να παρευρεθούν στην τελευταία συνάντηση που έγινε στον ΕΟΠΥΥ για την υπογραφή της νέας σύμβασης όσον αφορά τις διαγνωστικές εξετάσεις.

Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2016

Tα πάντα είναι θέμα αποφάσεων

Όταν δεν τις παίρνουν οι άμεσα αρμόδιοι πρέπει να βγάλουν άλλοι το φίδι από την τρύπα. Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος αποφάσισε λοιπόν -και μπράβο του- μετά από εισήγηση του προέδρου κ.

Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2016

Xαλίφης στη θέση του Χαλίφη

Το ακούσαμε και αυτό! Εφθασε λέει στην Περιφέρεια Αττικής αίτημα ιδιώτη για εφαρμογή υπηρεσιών λεύκανσης σε χώρο εκτός Οδοντιατρείου και χωρίς την παρουσία Οδοντιάτρου.

Τρίτη, 12 Ιουλίου 2016

Μαζική εκστρατεία εμβολιασμού των παιδιών προσφύγων

Μαζική εκστρατεία εμβολιασμού των παιδιών προσφύγων στην Ελλάδα ξεκίνησαν οι Γιατροί του Κόσμου (Médecins du Monde Greece/MdM) σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας.

Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2016

Νέος τομέας του ΕΚΑΒ

Εγκαινιάστηκε το Σάββατο, παρουσία του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη και του αντιπροέδρου του ΕΚΑB Μιλτιάδη Μυλωνά, ο νέος τομέας του ΕΚΑΒ Αποκόρωνα - Σφακίων.

Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2016

Στην επαγγελματική εκπαίδευση φαρμακοποιών προχοράει ο ΠΦΣ

Στην προκήρυξη Πλειοδοτικού Συνοπτικού Διαγωνισμού για την επιλογή Αναδόχου που θα αναλάβει τη διοργάνωση και τη διαχείριση του Εκπαιδευτικού Προγράμματος μέσω διαδικτύου των ακαδημαϊκών περιόδων 2017 & 2018 από κοινού με την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (ΙΔΕΕΑΦ) αποφάσισε να προχωρήσει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός σύλλογος.

Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2016

Μικρά βηματάκια πίσω...

Μπορεί οι φαρμακοβιομηχανίες να ήθελαν διακαώς τα Μη συνταγογραφούμενα σκευάσματα να διανέμονται και στα σούπερ μάρκετ αλλά μετά και τις τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις που σημειώνονται στον κλάδο του οργανωμένου λιανεμπορίου, κάνουν μικρά βηματάκια πίσω.