Εμπλεξε τα ηλεκτρονικά του συστήματα ο ΕΟΠΥΥ... εξ ου και η επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών που ζητά από το θεσμικό όργανο τη διόρθωση στα συστήματα e-ΔΑΠΥ και ΗΔΙΚΑ ώστε να υπάρχει ταυτοποίηση στοιχείων.

Κατά τον έλεγχο των μηνιαίων υποβολών, εκλήθησαν ιατροί να εκδώσουν πιστωτικά τιμολόγια για επισκέψεις, στις οποίες το επώνυμο του εξεταζομένου στο e-prescription δεν είναι το ίδιο με το επώνυμο που καταγράφεται στο e-ΔΑΠΥ. Αυτό οφείλεται αποκλειστικά σε λάθος των συστημάτων. Διαπιστώθηκε, δε σε πολλές περιπτώσεις, ότι το ίδιο άτομο (βάσει ΑΜΚΑ, ΑΜΑ, στοιχείων ασφαλιστικού φορέα – διαμονής – τηλεφώνου) αναφέρεται στο ένα σύστημα με ένα επώνυμο και στο δεύτερο με άλλο επώνυμο (χρήση πατρικού επωνύμου, περιπτώσεις διαζυγίων – χηρείας ή αλλοδαπών).

Μετά από επικοινωνία του ΙΣΑ με την ΗΔΙΚΑ για το συγκεκριμένο θέμα,ο Ιατρικός Σύλλογος ενημερώθηκε ότι η ΗΔΙΚΑ δεν μπορεί να επέμβει στο e-ΔΑΠΥ και πρέπει οι εξεταζόμενοι να απευθυνθούν στον φορέα τους.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΙΣΑ ζήτησε από τα μέλη του για να αποφύγουν την επιπλέον ταλαιπωρία να προχωρήσουν σε αντιστοίχιση των στοιχείων που καταθέτουν στην ΗΔΙΚΑ με τα στοιχεία του e-ΔΑΠΥ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Γεωργιάδης: Έρχεται υψηλότερη συμμετοχή για όσους επιλέγουν ιδιωτικές κλινικές
1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό
Συνάντηση Μητσοτάκη με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας