Άντρες φορείς του ιού του AIDS μπορούν να αποκτήσουν υγιή παιδιά μετά από θεραπεία που προσφέρεται στο Κέντρο AIDS του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Hadassah στην Ιερουσαλήμ. Το Hadassah είναι το μοναδικό ιατρικό κέντρο στη Μέση Ανατολή, αλλά και στην ανατολική Μεσόγειο που παρέχει αυτή την πρωτοποριακή θεραπεία.

Το εργαστήριο ανδρικής γονιμότητας του Hadassah χρησιμοποιεί μία ειδική τεχνική ‘πλυσίματος’ για να εξαφανίσει τον ιό HIV από το σπέρμα του ασθενή πριν τη γονιμοποίηση. Η τεχνική αποδίδει αρκετό σπέρμα για τρεις ή τέσσερις γονιμοποιήσεις.

Οι ασθενείς που θα μπουν στο πρόγραμμα δεν πρέπει να σταματήσουν τη φαρμακευτική τους θεραπεία κατά του AIDS, αφού τα ποσοστά του ιού στο αίμα και στο σπέρμα θα πρέπει να είναι σχεδόν μηδενικά.

Το πρόγραμμα είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του καθηγητή Shlomo Maayan, διευθυντή του Κέντρου AIDS του Hadassah, και του Δρα Keren Olstein του ίδιου Κέντρου, των καθηγητών Neri Laufer και Alex Simon του Τμήματος Μαιευτικής και Γυναικολογίας του Hadassah και άλλων.

To Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Hadassah εκπροσωπείται στην Κύπρο από τον οργανισμό iMER Medical Services.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τα ρόδια καθυστερούν την απώλεια όρασης που σχετίζεται με την ηλικία
Βρώμη και άλλες ιδέες για πρωινό που θα βοηθήσουν με την τουαλέτα
Οι αναπνευστικές λοιμώξεις προστατεύουν τα παιδιά από σοβαρή εξέλιξη CoViD