Η νόσος του Πάρκινσον είναι μία συχνή νόσος του νευρικού συστήματος με περίπου 6,3 εκατομμύρια ανθρώπους να πάσχουν σε όλο τον κόσμο. Η 11η Απριλίου (η ημέρα που γεννήθηκε ο γιατρός J. Parkinson) έχει ορισθεί από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας σαν παγκόσμια ημέρα για τη νόσο του Πάρκινσον το 1997.

Η κόκκινη τουλίπα αναγνωρίσθηκε από το 2005 σαν το παγκόσμιο σύμβολο της νόσου. Φέτος η Αμερικανική Γερουσία αναγνωρίζοντας τη μεγάλη εξάπλωση της νόσου του Πάρκινσον και τη σημαντική επιβάρυνση που συνεπάγεται για τον άρρωστο και την οικογένειά του αποφάσισε να οριστεί ολόκληρος ο μήνας Απρίλιος ως μήνας ευαισθητοποίησης του κοινού για τη νόσο του Πάρκινσον.

Εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης του κοινού οργανώνονται τον Απρίλιο σε πολλές χώρες του κόσμου.

Συνεπής σ’ αυτή τη Διεθνή προσπάθεια η Ελληνική Νευρολογική Εταιρεία διοργανώνει επιστημονική εκδήλωση για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη νόσο του Πάρκινσον. Η ημερίδα περιλαμβάνει εισηγήσεις από ειδικούς επιστήμονες της υγείας σχετικά με τη σύγχρονη θεραπευτική αντιμετώπιση της νόσου, φαρμακευτική και χειρουργική, τον ρόλο της φυσικοθεραπείας (γυμναστική, χορός κλπ) την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών και την αντιμετώπιση πρακτικών προβλημάτων της καθημερινής ζωής τους.

Στις εκδηλώσεις θα παρευρίκονται εκπρόσωποι του νεοσύστατου Συλλόγου Παρκινσονικών Ελλάδος οι οποίοι θα ανακοινώσουν τους στόχους του συλλόγου καθώς και τις μέχρι τώρα δραστηριότητες του.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα στην Αθήνα στο ξενοδοχείο DIVANI ACROPOLIS το Σάββατο 24 Απριλίου κατά τις ώρες 10:00-13:00 και στη Θεσσαλονίκη στο ξενοδοχείο ELECTRA PALACE κατά τις ώρες 18:30-21:00.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Διεθνής έρευνα σε 12 εκατομμύρια άτομα: Καλύτερη για την υγεία η μεσογειακή διατροφή
Άδ. Γεωργιάδης: Μείωση δαπανών 1,5% στα νοσοκομεία, με αύξηση αποδοτικότητας
Δωρεά Στ. Κουτμερίδη στη μνήμη της κόρης του που πέθανε από CoViD