Η ζάχαρη περιέχεται σε πολλές τροφές και ποτά. Ωστόσο οι μεγάλες ποσότητες συμβάλλουν στην παχυσαρκία, την εμφάνιση διαβήτη 2 και προκαλούν βλάβες τα δόντια.

Η Αμερικανική Aκαδημία Oικογενειακών Ιατρών προτείνει τους παρακάτω τρόπους μείωσης της κατανάλωσης ζάχαρης:

  • Να αποφεύγετε τις ποσότητες ψημένων επιδορπίων και γλυκών. Να καταναλώνετε άφθονα λαχανικά, φρούτα, και προϊόντα ολικής αλέσεως.
  • Να πίνετε νερό αντί για ροφήματα που περιέχουν ζάχαρη.
  • Αποφύγετε τις κατεργασμένες τροφές.
  • Να επιλέγετε συνταγές που απαιτούν λιγότερη ζάχαρη, να μειώνετε τη ζάχαρη στις συνταγές ή να χρησιμοποιθείτε υποκατάστατο ζάχαρης.

Πηγές:
Αμερικανική Aκαδημία Oικογενειακών Ιατρών.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Απλές συμβουλές για διατροφή και καλή υγεία
CrossFit: Όσα θέλετε να ξέρετε
Από τη διάγνωση στην ανάγνωση του μυαλού;