Ισραηλινοί ερευνητές ανέπτυξαν νέα αγωγή κατά του ιού HIV που εξουδετερώνει ανθρώπινα κύτταρα μολυσμένα από τον ιό και θα μπορούσε να οδηγήσει σε επανάσταση στην αγωγή του AIDS, αναφέρει η εφημερίδα Haaretz.

Αν και οι τρέχουσες θεραπείες εστιάζουν στην αναχαίτηση του πολλαπλασιασμού του ιού, η νέα θεραπευτική αγωγή καταστρέφει τα κύτταρα που έχουν μολυνθεί χωρίς να προκαλεί βλάβη στα υγιή, αναφέρει η Haaretz.

Η μέθοδος χρησιμοποιεί πεπτίδια, που αυξάνουν την αντιγραφή του ιού όταν εισέρχεται σε ένα κύτταρο, προκαλώντας την αυτοκαταστροφή του κυττάρου, δηλώνουν οι ερευνητές.

Ο επικεφαλής της έρευνας, Abraham Loyter, δήλωσε ότι τα συνήθη φάρμακα εξουδετερώνουν τον ιό που εισήλθε στον οργανισμό και η αγωγή με πεπτίδια οδηγεί κύτταρα που έχουν μολυνθεί με το γενετικό φορτίο του ιού να εξουδετερωθούν.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τους Loyter, Aviad Levin, Zvi Hayouka, και Assaf Friedler και δημοσιεύτηκε τον Αύγουστο στο περιοδικό ‘AIDS Research and Therapy΄. Η μέθοδος θα πρέπει να δοκιμαστεί σε ανθρώπους και ζώα, αναφέρει η Haaretz.

Περίπου 33,4 εκατομμύρια άνθρωποι φέρουν τον ιό HIV που προκαλεί το AIDS.

Πηγές:
‘AIDS Research and Therapy΄.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τα ρόδια καθυστερούν την απώλεια όρασης που σχετίζεται με την ηλικία
Βρώμη και άλλες ιδέες για πρωινό που θα βοηθήσουν με την τουαλέτα
Οι αναπνευστικές λοιμώξεις προστατεύουν τα παιδιά από σοβαρή εξέλιξη CoViD