Ολλανδοί επιστήμονες βρίσκονται στη διαδικασία ανάπτυξης μιας νέας γενιάς τροφίμων που θα εμποδίζουν την παχυσαρκία και θα ωθούν τους ανθρώπους να καταναλώνουν λιγότερες ποσότητες, σύμφωνα με ανακοίνωση ερευνητικής εταιρίας.

Παράλληλα, οι Ολλανδοί ερευνητές προσπαθούν να αναπτύξουν συστατικά που να αποτρέπουν την εκδήλωση διαβήτη σε παχύσαρκους ασθενείς. Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Robert Jan Brummer, εστιάζουν την προσοχή τους σε συστατικά τροφών που φέρνουν πιο σύντομα κορεσμό σε σχέση με άλλα τρόφιμα και που θεωρούν πως θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν από τους βιομηχάνους τροφίμων.

Οι ερευνητές προσπαθούν να δημιουργήσουν προϊόντα που θα είναι ευχάριστα στη γεύση, θα φέρνουν κορεσμό και θα ανταποκρίνονται στις διατροφικές ανάγκες του οργανισμού. Αυτά τα συστατικά θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα ποτά, το ψωμί και σε άλλα προϊόντα.

Μέχρι τώρα τα αποτελέσματα δεν είναι θεαματικά αλλά αναμένεται μέσα σε διάστημα πέντε ετών να σημειωθούν μεγάλες αλλαγές. Παράλληλα και άλλες ευρωπαϊκές εταιρίες βρίσκονται σε παρόμοια αναζήτηση.

Η παχυσαρκία παρουσιάζει αυξητικές τάσεις, στις Η.Π.Α και στην Ευρώπη.

Στις Η.Π.Α ποσοστό 60% είναι υπέρβαροι. Ολλανδοί ειδικοί δήλωσαν ότι ποσοστό 3% των θανάτων που οφείλονται στην παχυσαρκία θα μπορούσαν να αποφευχθούν αν ο κόσμος έχανε τρία κιλά.

Οι Ολλανδοί επιστήμονες προσπαθούν να δημιουργήσουν προϊόντα που θα προστατεύουν από τον διαβήτη καθώς και άλλα καινοτόμα, που θα συμβάλλουν στην πτώση της υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς να περιορίσω το junk food
Λήμνος: Ασθενής έστειλε 25 “τυλιχτά” στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου για να ευχαριστήσει το προσωπικό
Ενδυνάμωση της εκούσιας κίνησης στη νόσο του Πάρκινσον [μελέτη]