Γιατί είναι τόσο δύσκολο να χάσει κάποιος βάρος; Υπάρχουν πολλές εξηγήσεις, από το ότι είναι αδύναμος να αντισταθεί στον πειρασμό λιπαρών τροφών έως ότι είναι πολύ απασχολημένος για να διαπιστώσει την αιτία. Ωστόσο, νέα έρευνα προτείνει μια περίεργη αιτία.

Ότι αρκεί να κοιτά κάποιος τους παχύσαρκους.

Οι ερευνητές της μελέτης που δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘Journal of consumer research’, από το πανεπιστήμιο του Κολοράντο, πρόσφεραν καραμέλες σε ανθρώπους που κοίταξαν μια από 3 φωτογραφίες-έναν παχύσαρκο άνθρωπο, έναν φυσιολογικού βάρους ή μια λάμπα.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι όσοι είδαν τη φωτογραφία του παχύσαρκου πήραν περισσότερες καραμέλες σε σχέση με τους υπόλοιπους που κοίταξαν άλλες φωτογραφίες.

Σε παρόμοια έρευνα που περιείχε μπισκότα οι ίδιοι ερευνητές ανακάλυψαν ότι άνθρωποι κατανάλωναν διπλάσιες ποσότητες τροφίμων μετά τη θέα φωτογραφίας υπέρβαρου ανθρώπου.

Έρευνα του Harvard, το 2007, σημείωνε ότι όσοι έχουν παχύσαρκους φίλους τείνουν να είναι και οι ίδιοι παχύσαρκοι.

Γιατί η θέα κάποιου που καταναλώνει μεγάλες ποσότητες φαγητού οδηγεί αρκετούς ανθρώπους στην επιθυμία μεγαλύτερης κατανάλωσης τροφών;

Όπως σημειώνουν οι ερευνητές, όταν βλέπουμε κάποιον υπέρβαρο τείνουμε να εμφανίζουμε μείωση της δέσμευσής μας στο στόχο της υγείας.

Πηγές:
‘Journal of consumer research’.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Απλές συμβουλές για διατροφή και καλή υγεία
CrossFit: Όσα θέλετε να ξέρετε
Από τη διάγνωση στην ανάγνωση του μυαλού;