Ουσία που βρίσκεται στο πράσινο τσάι και η άσκηση επιβραδύνουν την εξέλιξη της νόσου Alzheimer, ενώ μπορεί ενδεχομένως ακόμα και να αναστρέψουν την επίπτωση της νόσου, ανακάλυψε νέα έρευνα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού (EGCG), που φάνηκε αποτελεσματικό σε ποντικούς θα μπορούσε να οδηγήσει σε εξελίξεις στην αγωγή και την πρόληψη του Alzheimer και στους ανθρώπους.

Ο Todd Schachtman, του University of Missouri, δήλωσε ότι ερεύνησε τρόπους πρόληψης ή αναβολής της έναρξης της νόσου και ότι ελπίζει ότι τελικά θα οδηγηθούμε σε βελτίωση της κατάστασης της υγείας και της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων.

Οι ερευνητές αποφάσισαν να ερευνήσουν την επίδραση της άσκησης και του EGCG στη μνήμη και τα επίπεδα βήτα αμυλοειδών σε ποντικούς που έχουν αποθέσεις πλακών και βλάβες στη συμπεριφορά.

Οι ερευνητές χορήγησαν EGCG στο πόσιμο νερό των ποντικών και τους έδωσαν πρόσβαση σε τροχούς άσκησης.

Ανακάλυψαν σημαντικές βελτιώσεις στη νοητική λειτουργία των ποντικών με τη νόσο στους οποίους δόθηκε EGCG και τους επετράπη να ασκούνται.

Η χορήγηση του εκχυλίσματος από το στόμα, όπως και η άσκηση, βελτίωσαν ορισμένες από τις συμπεριφορές και τη νοητική βλάβη που συνοδεύουν τη νόσο Alzheimer, δήλωσε ο Grace Sun.

Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό ‘’Journal of Alzheimer`s Disease.’’

 

Πηγές:
‘’Journal of Alzheimer`s Disease.’’

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς να περιορίσω το junk food
Λήμνος: Ασθενής έστειλε 25 “τυλιχτά” στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου για να ευχαριστήσει το προσωπικό
Ενδυνάμωση της εκούσιας κίνησης στη νόσο του Πάρκινσον [μελέτη]