Τη λειτουργία της Γραμμής Βοήθειας για την Άνοια 1102 η οποία δημιουργήθηκε από την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής, του Υπουργείου Υγείας και του ΕΔΔΥΠΠΥ ανακοίνωσαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης και η Πρόεδρος της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών Π. Σακκά σε διαδικτυακή Συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησαν από κοινού.

Παρέμβαση έκανε η Υφυπουργός Υγείας Ζ. Ράπτη, ενώ συμμετείχε και η Γενική Διευθύντρια του ΕΔΔΥΠΠΥΜ. Αϊδίνη. 

Γ. Πατούλης: «Σήμερα ερχόμαστε ακόμη ένα βήμα πιο κοντά σε πολίτες τρίτης ηλικίας, υποστηρίζοντας τη Γραμμή Βοήθειας για την Άνοια. Προτεραιότητά μας η διατήρησης της υγείας όλων των πολιτών και η διασφάλιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας»

Π. Σακκά: «Στόχος μας κανένα άτομο με άνοια στην Ελλάδα, όπου κι αν ζει, να μην μένει χωρίς ενημέρωση και υποστήριξη»

Η γραμμή πλαισιώνεται από εξειδικευμένους σύμβουλους / επαγγελματίες υγείας, γιατρούς νευρολόγους και ψυχιάτρους, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, που παρέχουν άμεσα ενημέρωση, καθοδήγηση, συμβουλές και διασύνδεση με δομές και υπηρεσίες για την άνοια σε όλη την Ελλάδα και απευθύνεται σε:

  • Άτομα με προβλήματα μνήμης
  • Ευρύ κοινό
  • Φροντιστές - Οικογένεια & φίλοι ατόμων με άνοια
  • Επαγγελματίες Υγείας

Η Γραμμή Βοήθειας 1102 λειτουργεί Δευτέρα - Παρασκευή 9:00-19:00 (εκτός αργιών). Παράλληλα με την τηλεφωνική επικοινωνία, παρέχει τη δυνατότητα επικοινωνίας μέσω livewebchat. Επιπλέον, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να στείλει email στο [email protected]  ακόμη και εκτός ωραρίου και ο εξειδικευμένος σύμβουλος θα επικοινωνήσει μαζί του.

Τη Συνέντευξη Τύπου παρακολούθησαν και ενημερώθηκαν για την πρωτοβουλία εκτός από τους Δημοσιογράφους, Δήμαρχοι, Κοινωνικοί Λειτουργοί και εκπρόσωποι διευθύνσεων Υγείας Δήμων απ΄όλη την Ελλάδα.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 210-7013271 ή στην ιστοσελίδα www.alzheimerathens.gr 

Επιπλέον Πληροφορίες

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς φροντίζω κάθε τύπο  δέρματος
Καρδιακή προσβολή: Οι β-αναστολείς συνδέονται με κατάθλιψη στη μετεγχειρητική φροντίδα
Δράμα: Κανένα ενδιαφέρον για 5 θέσεις παθολόγων, παρά το επίδομα άγονου