Με δανεικά αντιρετροϊκά φάρμακα, θα καλύψει το 'Τζάνειο' τις ανάγκες των ασθενών με AIDS.

Έπειτα από το θόρυβο που προκάλεσε η επιστολή - σοκ του προεδρεύοντος του νοσοκομείου, ότι δεν έχει χρήματα για φάρμακα, το θέμα εξετάστηκε την Παρασκευή σε σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Υγείας.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να χρησιμοποιηθούν χρήματα από άλλους κωδικούς του νοσοκομείου ή να πάρει δανεικά φάρμακα από άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Η διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) ανακοίνωσε ότι ο θόρυβος ήταν υπερβολικός και πως το θέμα λύθηκε με...εσωτερική διευθέτηση:

'Ο θόρυβος που δημιουργήθηκε δεν αντιστοιχεί στη πραγματικότητα, καθώς καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες των οροθετικών πολιτών στις προβλεπόμενες αντιρετροϊκές θεραπείες.

Καμία υπηρεσία της αρμοδιότητας της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας δεν ανέφερε έλλειψη ή αδυναμία κάλυψης των ειδικών αυτών θεραπειών.

Οι υπηρεσίες μας μεριμνούν ώστε να υπάρχουν ανά πάσα στιγμή διαθέσιμα όλα τα απαραίτητα είδη στην αναγκαία και επιβαλλόμενη ποσότητα.

Η μέριμνα αυτή επιβάλλει την ποσοτική και πρώιμη έκφραση των προβλέψιμων σχετικών αναγκών στις αρμόδιες υπηρεσίες και την ένταξη των σχετικών κονδυλίων στους προϋπολογισμούς.

Οι υγειονομικές μονάδες της 2ης Υ.ΠΕ που εντέλλονται να χορηγούν αυτές τις εξειδικευμένες και υψηλού κόστους θεραπείες, βρίσκονται συνεχώς σε συνεργασία τόσο μεταξύ τους, όσο και με τις αρμόδιες υπηρεσίες, για την αδιατάρακτη θεραπευτική κάλυψη των οροθετικών πολιτών'.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο FDA εγκρίνει νέο αντίσωμα για τη θεραπεία του Αλτσχάιμερ
H ελληνική φαρμακοβιομηχανία συντελεί στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και στην κάλυψη των ασθενών
22 θάνατοι ασθενών με CoViD - 8 διασωληνωμένοι