Του Δημήτρη Καραγιώργου

Πιστοποίηση από το υπουργείο Υγείας θα λαμβάνουν στο μέλλον τα κέντρα χειρουργικής αντιμετώπισης της παχυσαρκίας. Ειδική επιτροπή επεξεργάζεται σχέδιο για τους όρους και τις προϋποθέσεις λειτουργίας των συγκεκριμένων κέντρων και αναμένεται να παραδώσει σύντομα το πόρισμά της.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε σήμερα το προεδρείο της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας και ο καθηγητής Χειρουργικής κ. Αλκιβιάδης Κωστάκης, με αφορμή το 26ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής και το Διεθνές Χειρουργικό Φόρουμ, το οποίο πραγματοποιείται στην Αθήνα από τις 12 έως τις 15 Νοεμβρίου.

Η οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου υπογράμμισε ότι η παχυσαρκία είναι μία κλινική κατάσταση και στο πλαίσιο αυτό πρέπει να αντιμετωπίζεται από τους χειρουργούς, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να τηρούν τη δεοντολογία.

Επεμβάσεις αυτού του είδους – είπαν οι ομιλητές – πρέπει να πραγματοποιούνται με συγκεκριμένα επιστημονικά κριτήρια και όχι μετά την προτροπή ή την απαίτηση του ασθενούς μόνον.

Το τελευταίο διάστημα – σημείωσαν – και τα ασφαλιστικά Ταμεία ζητούν να τηρούνται τα κριτήρια αυτά και να μη γίνονται υπερβάσεις, προκειμένου να καλύπτουν στη συνέχεια το κόστος των χειρουργικών επεμβάσεων αντιμετώπισης της κλινικής παχυσαρκίας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Θεραπευτικές εξελίξεις στα λεμφώματα non - Hodgkin
Η επίσκεψη Μητσοτάκη στο υπουργείο Υγείας και η ανοικτή πληγή της καθημερινότητας
Συνταγογράφηση σκιαγραφικών από όλους