Πρόκειται για τεχνική που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στη Γαλλία και γρήγορα κέρδισε πρωτεύουσα θέση ως θεραπεία αντιγήρανσης στη Δερματολογία.
Στη Γαλλία αποτελεί ξεχωριστή ιατρική ειδικότητα. Πρόκειται για την έγχυση των μεσοθεραπευτικών υλικών με τη μέθοδο πολλαπλών νυγμών (ενέσεων) με μικροσκοπικές βελόνες υποεπιδερμιδικά σαρώνοντας όλη την επιφάνεια του προσώπου, ενώ η εφαρμογή μπορεί να γίνει και στο λαιμό, το ντεκολτέ, τη ράχη των χεριών.
Ειδικά για το λαιμό χρησιμοποιείται πιο αποτελεσματική τεχνκή για σύσφιξη με τη μέθοδο των μικροπομφών που εξαφανίζονται μετά από 3 έως 4 ημέρες. Είναι μέθοδος γρήγορη, ανώδυνη και ασφαλής. Απαιτούνται επαναληπτικές θεραπείες.
Τι περιέχουν όμως τα υλικά που προσφέρουμε στο δέρμα με τη θεραπεία και ποιο είναι το όφελος;
Τα μείγματα της μεσοθεραπείας είναι πλούσια σε βιταμίνες, αντιοξειδωτικές ουσίες, ανόργανα άλατα και μέταλλα (minerals), υαλουρονικό οξύ, υλικά δηλαδή που χρειάζονται τα κύτταρα του δέρματος για να αμυνθούν έναντι στο οξειδωτικό στρες που υφίστανται λόγω ήλιου, καπνίσματος, ρύπανσης, χημικών και άλλων προϊόντων του μεταβολισμού (ελεύθερες ρίζες).
Δημιουργούμε δηλαδή το ιδανικό περιβάλλον ώστε το δέρμα μας να αμύνεται και να αναπλάθεται χρησιμοποιώντας συστατικά που δεν μπορεί να λάβει ακόμα και όταν ακολουθούμε την πιο ισορροπημένη διατροφή. Επιπλέον, λόγω της ικανότητας του υαλουρονικού οξέος να δεσμεύει το νερό, παρέχεται άμεσα ισχυρή ενυδάτωση και το δέρμα δείχνει λαμπερό, σφικτό σε συνοχή και αναζωογονημένο. Η θεραπεία δεν αφήνει σημάδια και μπορεί να εφαρμοστεί χωρίς περιορισμό από τον ήλιο όλες τις εποχές του έτους.
'Αλλες χρήσεις της μεσοθεραπείας
Επίσης, η μεσοθεραπεία χρησιμοποιείται και για τη θεραπεία μείωσης του τοπικού πάχους και της κυτταρίτιδας, με διαφορετικά υλικά που κάνουν λιπόλυση και εγχέονται βαθύτερα στο λίπος. Από τα πιο αποτελεσματικά συστατικά για λιπόλυση είναι η φωσφατιδυλοχολίνη. Απαιτούνται 6-8 συνεδρίες, ανάλογα με την έκταση του προβλήματος.
Είναι πολύ αποτελεσματική μέθοδος, που στοχεύει στη μη χειρουργική διόρθωση ατελειών όπως ‘ψωμάκια', πάχος στα πλάγια της κοιλιάς (και για άντρες), κοιλιακό τοπικό πάχος και αλλού. Δεν είναι μέθοδος λιποαναρρόφησης, μπορεί όμως να δράσει συμπληρωματικά. Το βασικό της πλεονέκτημα είναι η καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.
Ανεπιθύμητες ενέργειες κατά την εφαρμογή είναι τοπικό αίσθημα καύσος και πόνος κατά την έγχυση, καθώς και πιθανότητα εκχυμώσεων. Τα αποτελέσματα είναι ορατά μετά τη 2η- 3η συνεδρία και έχουν μεγάλη διάρκεια, με προϋπόθεση τη διατήρηση σταθερού σωματικού βάρους.
Ειδήσεις υγείας σήμερα
Διοικητές νοσοκομείων: Παράδοξα και αντιφάσεις ενός διαγωνισμού
ΕΔΟΕΑΠ - ΤΥΠΕΤ στις ρυθμίσεις ΕΟΠΥΥ για τη φαρμακευτική δαπάνη - Γεωργιάδης: Θα βγουν κερδισμένοι
Μιχ. Γιαννάκος: Γιατί είναι χαμηλή η συμμετοχή στις απεργίες των υγειονομικών