Νέα ραντεβού θα είναι σύντομα διαθέσιμα για νέους που διαμένουν στην ηπειρωτική Ελλάδα και επιθυμούν να εμβολιαστούν με το μονοδοσικό της Johnson & Johnson.

Όπως είχε έγκαιρα αναφέρει το Iatronet, η πλατφόρμα για άτομα άνω των 18 ετών άνοιξε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, με εμβόλια Johnson & Johnson.

Η ανταπόκριση των νέων ήταν μεγάλη και - μέσα σε λίγες ώρες - δεν υπήρχαν διαθέσιμα ραντεβού. Ορισμένοι, μάλιστα, έκλειναν ραντεβού σε εμβολιαστικά κέντρα της Σύρου, ενώ διαμένουν στην Αθήνα, προκειμένου να επωφεληθούν από το ευεργετικό καθεστώς που ισχύει στα νησιά.

Ο αρμόδιος γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, αναμένεται να προβεί το απόγευμα σε ανακοινώσεις για τη συνέχιση καθορισμού ραντεβού στους 18 ετών και άνω στην ηπειρωτική Ελλάδα, μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr.

Το άνοιγμα της πλατφόρμας για πολίτες άνω των 18 ετών, έγινε εφικτό χάρη στην αποδέσμευση ποσοτήτων εμβολίων από τη Johnson & Johnson.

Επί μέρες, εκκρεμούσε η επιβεβαίωση παράδοσης 220.000 δόσεων και την Παρασκευή η εταιρεία ενημέρωσε πως παραδίδει άμεσα 150.000 δόσεις.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η αναπνοή και ο καρδιακός παλμός επηρεάζουν την αντίληψη (μελέτη)
Sandoz: Μεγάλη ευκαιρία για τις ενέσεις απώλειας βάρους
ECDC: Κίνδυνος μετάδοσης εγκεφαλίτιδας από τσιμπούρια μέσω αιμοδοσίας - μεταμόσχευσης