Εν όψει της ταχείας μετάδοσης και στην Γερμανία της εν λόγω μετάλλαξης, ο φημισμένος γερμανός ιολόγος δήλωσε χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό ότι πρέπει να ενδυναμωθεί η συνείδηση των πολιτών για την σημασία των εμβολίων. "Αυτό είναι πραγματικά που πρέπει να κάνουμε τώρα", δήλωσε χαρακτηριστικά ο επιστήμονας.

Στην Αγγλία, όπου η κατάσταση του κορωνοϊού έχει επιδεινωθεί και πάλι λόγω της πιο μεταδοτικής μετάλλαξης που ανακαλύφθηκε στην Ινδία, η επίπτωση των επτά ημερών αυξήθηκε και πάλι στο επίπεδο του 25. "Δεν κατόρθωσαν να την επιβραδύνουν  οι Βρετανοί, κάτι που έχουμε ήδη κάνει στη Γερμανία", δήλωσε ο Drosten.

Ο ιολόγος επεσήμανε επίσης ότι πιθανότατα δεν υπήρξε τόσο μεγάλος αριθμός ανεξάρτητων καταχωρίσεων της μετάλλαξης – για παράδειγμα απευθείας από την Ινδία – μετά τη Γερμανία. Στην Αγγλία, υπάρχει επίσης μια ελαφρώς διαφορετική δομή στον πληθυσμό με τις ασιατικές κοινότητες όπου εμφανίστηκε αρχικά ο ιός. "

Σε ένα τυχαίο δείγμα από τη Γερμανία, το ποσοστό νέων λοιμώξεων της μετάλλαξης - Δέλτα  κυμαινόταν σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Robert Koch στο 6% - κάτι που δείχνει αύξηση σε σύγκριση με τις προηγούμενες εβδομάδες. Εντούτοις η τάση στον απόλυτο αριθμό ανιχνεύσεων μειώνεται.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Δέλτα είναι ήδη η κυρίαρχη μετάλλαξη.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Επίσκεψη υπουργού Υγείας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών και στο Καραμανδάνειο
Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Ε.Κ.Π.Α. και της Google στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης
Δείγμα από το μάγουλο υπολογίζει τον κίνδυνο θνησιμότητας