Όπως είναι λογικό, πολλοί άνθρωποι υιοθέτησαν μια πιο καθιστική ζωή μέσα στην πανδημία, με την καραντίνα και την τηλεργασία. Αυτό είναι πολύ πιθανό να επηρέασε τη δύναμη στον κορμό του σώματός τους.

Ο κορμός αποτελείται από τους μυς της κοιλιάς, του στέρνου, γύρω από τη σπονδυλική στήλη και το πυελικό έδαφος. Δεν θεωρούνται δυνατοί μυς, αλλά παίζουν τεράστιο ρόλο στην ισορροπία του σώματος, όπως και στο να μένει στη σωστή θέση η σπονδυλική μας στήλη. Επίσης, είναι σημαντικοί για να έχουμε σωστή στάση του σώματος.

Χρησιμοποιούμε τους μυς του κορμού για να κάνουμε πρακτικά οτιδήποτε - από το να σηκωθούμε όρθιοι και να περπατήσουμε, μέχρι να κινήσουμε τα άκρα μας. Είναι αναγκαίο να βρίσκονται σε καλή κατάσταση για να πραγματοποιούμε δραστηριότητες όπως το τρέξιμο και το να σηκώνουμε βάρη.

Όταν οι μυς του κορμού δεν είναι αρκετά γυμνασμένοι, οι κινήσεις του σώματος "βαραίνουν" περισσότερο άλλους μυς, μιας και δεν βρίσκουν αρκετή στήριξη από τον κορμό μας. Ένα από τα πιο συχνά συμπτώματα που δείχνουν ότι χρειάζεται να δουλέψουμε τον κορμό μας είναι ο πόνος στη μέση. Ο πόνος στα γόνατα είναι ένα άλλο σημάδι ότι ο κορμός μας δεν είναι αρκετά δυνατός, με αποτέλεσμα το περπάτημα να ασκεί περισσότερη πίεση στις αρθρώσεις των ποδιών.

Η αερόβια άσκηση μπορεί να βοηθήσει τους μυς του κορμού να δυναμώσουν, αλλά χρειάζονται και κάποιες ασκήσεις που θα δράσουν πιο τοπικά. Τα κλασικά "ροκανίσματα" για παράδειγμα είναι μια τέτοια άσκηση που δρα τοπικά και δυναμώνει τους μυς της κοιλιάς.

Η σανίδα είναι εκπληκτική άσκηση, καθώς θα νιώσετε πως δραστηριοποιούνται όλοι οι μπροστινοί μυς του κορμού σας για να κρατήσετε τη στάση για μερικά δευτερόλεπτα. Κάνοντας την άσκηση πιο δύσκολη, αλλάζοντας στάση ή δραστηριοποιώντας περισσότερο τους δεξιούς ή αριστερούς μυς εναλλάξ θα κάνει ακόμα καλύτερη δουλειά.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Εορταστικές ημέρες διατροφής: Δες το αλλιώς
Κίρρωση ήπατος: Όσα πρέπει να γνωρίζετε
Γιατί υπάρχει τόσο στρες στις γιορτές