Ο πόνος και το πρήξιμο στις αρθρώσεις των δαχτύλων συνήθως είναι αποτέλεσμα φλεγμονών. Υπάρχουν διάφορες αιτίες που μπορεί να συμβαίνει αυτό, είτε χρόνιες είτε οξείες. Ας αναλύσουμε τους πιο πιθανούς λόγους που θα δείτε πρήξιμο και θα νιώσετε πόνο στα δάχτυλα.

Τραυματισμός

Αν χτυπήσατε πρόσφατα το χέρι σας, είναι πολύ πιθανό να δημιουργήθηκαν φλεγμονές στα δάχτυλα, ως αντίδραση του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

Μόλυνση

Υπάρχει μια πάθηση που ονομάζεται σηπτική ή λοιμώδης αρθρίτιδα, και προκαλείται από βακτηριακή λοίμωξη, συνήθως από σταφυλόκοκκο. Χρειάζεται άμεση ιατρική φροντίδα, και προκαλεί επίσης πυρετό, ρίγος και πόνους σε όλο το σώμα.

Ρευματοειδής αρθρίτιδα

Πρόκειται για αυτοάνοσο νόσημα που προκαλεί πόνο στις αρθρώσεις, πιάσιμο αλλά και πρήξιμο - συνήθως συμμετρικά, και στις δύο πλευρές του σώματος. Τα χέρια και τα δάχτυλα είναι αρκετά συνηθισμένες περιοχές στις οποίες "χτυπάει" η πάθηση.

Ψωριασική αρθρίτιδα

Άλλη μια αυτοάνοση φλεγμονώδης νόσος που θα προκαλέσει αυτά τα συμπτώματα. Περίπου 30% των ασθενών με ψωρίαση θα αναπτύξουν ψωριασική αρθρίτιδα.

Λύκος

Ο λύκος είναι ένα αυτοάνοσο νόσημα που μπορεί να προκαλέσει πόνους σε όλο το σώμα, και προκαλεί επίσης συμπτώματα όπως έντονη κόπωση, πονοκεφάλους, χαμηλό πυρετό, ένα χαρακτηριστικό εξάνθημα σε σχήμα πεταλούδας στο πρόσωπο, καθώς και πόνο και πρήξιμο στις αρθρώσεις.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: Βοηθά ο καφές;
Τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανώλης των μικρών μηρυκαστικών
Τι να προσέχουμε αν ταξιδεύουμε με αυτοκίνητο