Ο Ιανούαριος είναι για πολλούς μήνας χωρίς αλκοόλ, καθώς πρόκειται για μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε διαδικτυακά το 2012 για να δείξει στους ανθρώπους τα οφέλη της ζωής χωρίς αλκοόλ. Το Dry January μπορεί να είναι μια ενδιαφέρουσα εμπερία για κάποιον που πίνει αρκετά και θα ήθελε να δει τις αλλαγές που μπορούν να συμβούν - σωματικά, ψυχολογικά αλλά και οικονομικά.

Ο σκοπός της πρωτοβουλίας δεν είναι να κόψουμε εντελώς το αλκοόλ. Ο ένας μήνας είναι αρκετός, επειδή και τα οφέλη γίνονται αρκετά φανερά, και ίσως μας πείσουν να πίνουμε λιγότερο σε γενικές γραμμές. Αυτά τα οφέλη, δυστυχώς, δεν έχουν να κάνουν με το πώς ο οργανισμός μας "αναρρώνει" από χρόνια (και συχνή) κατανάλωση. Ας δούμε όμως με τι έχουν να κάνουν.

  • Αρχικά, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να αναθεωρήσετε την σχέση που έχετε με το αλκοόλ. Αν οι 30 ημέρες περάσουν και δεν αντιμετωπίσετε καμία δυσκολία, μάλλον δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα από την αρχή.
  • Μπορείτε να βρείτε εναλλακτικές - και για το τι να καταναλώνετε αν βγαίνετε έξω, αλλά και για το πώς αλλιώς μπορείτε να περνάτε τον χρόνο σας.
  • Βέβαια, στην εναλλακτική ενός ακόμα lockdown, είναι μια ευκαιρία να περάσουμε χρόνο σε καραντίνα χωρίς να καταφεύγουμε στο αλκοόλ - κάτι που συνέβη αρκετά.
  • Είναι ένας καλός τρόπος να δείτε πώς η κατανάλωση αλκοόλ επηρεάζει την σωματική και την ψυχική σας υγεία. Κάποιοι άνθρωποι ανακαλύπτουν ότι το αλκοόλ τους πειράζει στο στομάχι, ή ρίχνει τις αντοχές τους όταν γυμνάζονται. Από ψυχολογική άποψη, θα δείτε κατά πόσο στηριζόσασταν στο αλκοόλ για να καταπολεμείτε το στρες, ή κατά πόσο το αλκοόλ μπορεί και να σας επιδείνωνε το στρες.
  • Στην περίπτωση που υποφέρετε συχνά από χανγκόβερ, αν μη τι άλλο θα είναι το πιο πρακτικό από τα οφέλη.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Καταγγελία: Απομακρύνονται συμβασιούχοι φύλαξης και καθαριότητας στον ΕΟΔΥ
Η AbbVie ενώνει δυνάμεις με τον Οργανισμό We4All
Πού θα γίνουν δωρεάν rapid tests από τον ΕΟΔΥ την Πέμπτη