Στην προκήρυξη 126 θέσεων συντονιστών διευθυντών ΕΣΥ, προχώρησε χθες η Μίνα Γκάγκα. Η απόφαση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, που παρατίθεται πιο κάτω, έγινε δεκτή με αντιδράσεις και καταγγελίες για "προεκλογικά ρουσφέτια".

Το "Μέτωπο" Γιατρών ΕΣΥ κάνει λόγο για αιφνιδιαστική κίνηση, με την οποία προσδιορίζεται ως περίοδος υποβολής υποψηφιοτήτων το χρονικό διάστημα από 15 έως 24 Μαΐου, ενώ στις 21 του μήνα θα διενεργηθούν βουλευτικές εκλογές.

"Είναι η πρώτη φορά από το 2009 (δηλαδή εδώ και 14 χρόνια) που προκηρύσσονται θέσεις συντονιστών διευθυντών", σημειώνει το προεδρείο του "Μετώπου", για να διευκρινίσει:

"Το απόλυτο κουμάντο σε κάθε συμβούλιο επιλογής συντονιστών διευθυντών θα το έχουν ο διοικητής της ΥΠΕ, που διορίζεται από τον υπουργό και ένας διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας, δηλαδή ένας από αυτούς που ορίζονται από τον διοικητή της ΥΠΕ. Επιπρόσθετα προβλέπεται πως στην (απίθανη) περίπτωση που ο υπουργός διαφωνεί με την κρίση του συμβουλίου θα έχει το προνόμιο να αναπέμψει την κρίση όσες φορές γουστάρει χωρίς να εξηγεί τους λόγους μέχρις το συμβούλιο να επιλέξει τον αρεστό στον υπουργό υποψήφιο".

Οι γιατροί καταγγέλλουν πως η κ. Γκάγκα έχει δώσει προφορική εντολή στους αρμόδιους υπαλλήλους του υπουργείου να παγώσουν οι διαδικασίες για τις θέσεις νέων επιμελητών που προκηρύχθηκαν πρόσφατα και για τις οποίες αιτήσεις - βιογραφικά έχουν ήδη υποβληθεί εδώ και αρκετές εβδομάδες με πρόσχημα ότι "έχουμε προεκλογική περίοδο"!

Επικαλείται, δηλαδή, την αναστολή υπηρεσιακών μεταβολών λόγω εκλογών, για να μην επιτρέπει στους αρμόδιους υπαλλήλους του υπουργείου Υγείας να προωθήσουν προς τις ΥΠΕ τις αιτήσεις για θέσεις επιμελητών, ώστε να αρχίσει η προεργασία από τα αντίστοιχα συμβούλια επιλογής, ενώ αιφνιδιαστικά, 17 μέρες πριν τις εκλογές προκηρύσσει 126 θέσεις συντονιστών διευθυντών, "φωτογραφίζοντας" ημέτερους και μιλημένους...

Το "Μέτωπο" ζητεί την άμεση ακύρωση της ρουσφετολογικής - όπως χαρακτηρίζει - προεκλογικής προκήρυξης και  απαιτεί να εφαρμόζεται η διαδικασία που προτείνει από χρόνια η Ομοσπονδία νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ), κάθε φορά που συνταξιοδοτείται επιστημονικός υπεύθυνος τμήματος ώστε ο/η νέος/α επιστημονικός υπεύθυνος να ορίζεται χωρίς υπερεξουσίες και ο ορισμός να γίνεται με καθαρά επιστημονικά κριτήρια και με μυστική ψηφοφορία από τους γιατρούς του τομέα χωρίς κανενός είδους κρατικών - κομματικών - κυβερνητικών παρεμβάσεων.

Δημ.Κ.

Επιπλέον Πληροφορίες

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Διεθνής έρευνα σε 12 εκατομμύρια άτομα: Καλύτερη για την υγεία η μεσογειακή διατροφή
Άδ. Γεωργιάδης: Μείωση δαπανών 1,5% στα νοσοκομεία, με αύξηση αποδοτικότητας
Δωρεά Στ. Κουτμερίδη στη μνήμη της κόρης του που πέθανε από CoViD