Η αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Moderna πιθανόν να μην μπορέσει να επιτύχει την προσδοκώμενη ανάπτυξη το επόμενο έτος.

Για το 2025, η Moderna αναμένει πωλήσεις 2,5 έως 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων (2,2 έως 3,2 δισεκατομμυρίων ευρώ), ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες η εταιρεία.

Για το τρέχον έτος, η Moderna προέβλεψε πιο πρόσφατα 3,0 έως 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια - αυτός θα ήταν ο χαμηλότερος ετήσιος κύκλος εργασιών από την κυκλοφορία στην αγορά του εμβολίου κατά του κορωνοϊού της Moderna στα τέλη του 2020, του πρώτου εμπορικού προϊόντος της εταιρείας.

Η Moderna είχε αρχικά ανακοινώσει την πρόθεσή της να αυξήσει και πάλι τις πωλήσεις της το 2025.

Τα νέα προϊόντα αναμένεται τώρα να επιτύχουν μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης 25 % μεταξύ 2026 και 2028.

Οι αναλυτές ανέμεναν ότι η Moderna θα πετύχαινε περισσότερα και προέβλεπαν κύκλο εργασιών 3,74 δισ. δολαρίων για το επόμενο έτος.

Ως εκ τούτου, οι μετοχές υποχώρησαν κατά την προ-χρηματιστηριακή διαπραγμάτευση στη Wall Street, χάνοντας 7%.

Ο οικονομικός διευθυντής της Moderna, James Mock, δήλωσε ότι η πρόβλεψη για το επόμενο έτος αντανακλά την αβεβαιότητα στις αγορές για τα εμβόλια Covid και RSV.

Από τα δέκα νέα προϊόντα που η Moderna αναμένει να εγκριθούν έως το 2027, σημαντικά έσοδα δεν αναμένονται πριν από το 2028. "Αν και αναμένουμε κάποιες εγκρίσεις νέων προϊόντων για το 2025, είναι απίθανο να αποφέρουν πολλά έσοδα".

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ψυχική υγεία: Συμβουλές για άνδρες
Η καρδιακή αρρυθμία αντιμετωπίζεται με ακτινοβολία
Επίσκεψη Γεωργιάδη στο νοσοκομείο Λαμίας και στο Κέντρο Υγείας Καμένων Βούρλων