Υλικά

  • 1 κιλό φρέσκα (όσο είναι ακόμη μικρά) κουκιά
  • 1 κιλό φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 μαρούλι (χονδροκομμένο)
  • 1 ματσάκι άνηθο (ψιλοκομμένο)
  • το χυμό 1 λεμονιού
  • αλάτι, πιπέρι
  • ½ φλυτζάνι ελαιόλαδο

Προετοιμασία
Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τα κουκιά και τα κρεμμυδάκια.

Βάζουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και τα κρεμμυδάκια να σωταριστούν.

Ρίχνουμε μέσα τα κουκιά και τα γυρίζουμε για λίγο.

Προσθέτουμε το πιπέρι, το αλάτι και λίγο νερό.

Αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά.

Ανοίγουμε την κατσαρόλα και ρίχνουμε χοντροκομμένο το μαρούλι, ψιλοκομμένο τον άνηθο και το χυμό του λεμονιού.

Αφήνουμε να ψηθούν χωρίς να λιώσουν.

Το φαγητό πρέπει να μείνει με λίγη πηκτή σάλτσα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συμβουλές ανακούφισης από το ηλιακό έγκαυμα
Η συχνή χρήση κάνναβης αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου κεφαλής και τραχήλου [μελέτη]
Πώς θα βοηθήσω ένα παιδί με αυτισμό να μάθει να χρησιμοποιεί την τουαλέτα