Υλικά
- 8 αγκινάρες
- 10 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ½ κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
- 3 καρότα κομμένα σε φέτες
- 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο (ή ½ αν το θέλουμε πιο ελαφρύ)
- Χυμός 2 λεμονιών
- ½ ματσάκι άνηθο
- αλάτι
- πιπέρι
Προετοιμασία
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις ραντίζουμε με λεμόνι.
Σωτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα καρότα, τις πατάτες και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Τέλος ρίχνουμε τις αγκινάρες με 1 φλυτζάνι νερό.
Αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε στη φωτιά για ½ ώρα.
Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και ρίχνουμε το χυμό των λεμονιών 5 λεπτά πριν σβήσουμε το μάτι.
Το φαγητό θα μείνει με λίγη σάλτσα.
Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συμβουλές ανακούφισης από το ηλιακό έγκαυμα
Η συχνή χρήση κάνναβης αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου κεφαλής και τραχήλου [μελέτη]
Πώς θα βοηθήσω ένα παιδί με αυτισμό να μάθει να χρησιμοποιεί την τουαλέτα