Υλικά

  • 2 κιλά διάφορα ψάρια (σκορπιούς, ροφό, χριστόψαρο κ.λ.π.)
  • 3 μεγάλες πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • 2 καρότα σε ροδέλες
  • 1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε φέτες
  • 1 κοφτή κουταλιά αλάτι
  • ξινό ή λεμόνι

Προετοιμασία
Καθαρίζετε, πλένετε και αλατίζετε τα ψάρια καλά.

Για να ψηθούν όλα μαζί τα βάζετε ανακατεμένα: μια στρώση πατάτες, μια στρώση ψάρια και έπειτα τα κρεμμύδια, τα καρότα και τέλος από πάνω τις ντομάτες.

Προσθέστε το ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και τόσο νερό όσο να σκεπάζει ίσα-ίσα τα ψάρια.

Ψήνονται σε υψηλή θερμοκρασία για 45 λεπτά περίπου με ανοιχτό το καπάκι της κατσαρόλας.

Τέλος προσθέτετε το λεμόνι, σκεπάζετε την κατσαρόλα, για να πάρει μια βράση και κατεβάζετε μετά από 10 λεπτά.

Πηγές:
Συνταγή της κ. Χρυσούλας Γκίκα

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συμβουλές ανακούφισης από το ηλιακό έγκαυμα
Η συχνή χρήση κάνναβης αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου κεφαλής και τραχήλου [μελέτη]
Πώς θα βοηθήσω ένα παιδί με αυτισμό να μάθει να χρησιμοποιεί την τουαλέτα