Νέα έρευνα αποκάλυψε πρόσφατα ότι ουσία που βρίσκεται στα σταφύλια, το κόκκινο κρασί και τα φυστίκια μπορεί ενδεχομένως να εμποδίζει την απώλεια μνήμης που συνδέεται με τη γήρανση.

Ο Ashok K Shetty, καθηγητής του Institute for Regenerative Medicine, μελετά τα δυνητικά οφέλη της ρεσβερατρόλης, ενός αντιοξειδωτικού που περιέχεται στη φλούδα των κόκκινων σταφυλιών, στο κόκκινο κρασί, στα φιστίκια και σε ορισμένα είδη μούρων.

Η ρεσβερατρόλη έχει αναγνωριστεί για τη δυνατότητα πρόληψης της καρδιακής νόσου, αλλά ο Shetty και η ομάδα του πιστεύουν ότι έχει επίσης θετική επίδραση στον ιππόκαμπο, περιοχή του εγκεφάλου που είναι σημαντική για λειτουργίες όπως η μνήμη, η μάθηση και η διάθεση.

Η ρεσβερατρόλη θα μπορούσε ενδεχομένως να βοηθά ανθρώπους που έχουν νευροεκφυλιστικές νόσους, όπως το Alzheimer.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ‘’Scientific Reports.’’

 

Πηγές:
‘’Scientific Reports.’’

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Άδ. Γεωργιάδης: Μείωση δαπανών 1,5% στα νοσοκομεία, με αύξηση αποδοτικότητας
Δωρεά Στ. Κουτμερίδη στη μνήμη της κόρης του που πέθανε από CoViD
Αποκάλυψη προτομής Ιπποκράτη στο Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών