Κλινικό σεμινάριο παρουσίασης ασθενούς, με θέμα ‘Εμπειρίες του σώματος στην ψύχωση’ πραγματοποιείται το Σάββατο 24 Νοεμβρίου από 10 π.μ έως 1 μ.μ στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Η παρουσίαση θα γίνει από την Monique Kusnierek.

Το απόγευμα του Σαββάτου, από τις 3.00 έως τις 6.00 θα ακολουθήσει θεωρητικό σεμινάριο με θέμα ‘Το αντικείμενο a του Λακάν’.

Την Παρασκευή από τις 7.45 π.μ έως τις 10.15 μ.μ θα προηγηθεί διάλεξη της Monique Kusnierek με θέμα ‘Το βλέμμα στην ψυχωτική εμπειρία’. Η διάλεξη θα γίνει στην αίθουσα του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Πλατεία Αριστοτέλους 4.

Η ομιλήτρια είναι Ψυχαναλύτρια, μέλος της Σχολής του Φροϋδικού Αιτίου (ΓΑΛΛΙΑ) και της ΝΛΣ, διδάσκουσα στο Ινστιτούτο του Φροϋδικού Πεδίου (Κλινικό Παράρτημα Βρυξελλών).

Η διημερίδα ψυχαναλυτικής κλινικής διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρία της νέας Λακανικής Σχολής Ψυχανάλυσης και απευθύνεται κυρίως στους κλινικούς: ψυχιάτρους και ειδικευόμενους ψυχιάτρους, κλινικούς ψυχολόγους και στους φοιτητές ψυχολογίας και ιατρικής.

Θα υπάρχει παράλληλη μετάφραση, ενώ τα έξοδα συμμετοχής ανέρχονται σε 20 ευρώ.

Πληροφορίες: Ευγενία Γεωργακά, τηλ. 6973 622184, Δημήτρης Μάλλης, τηλ: 6945 067048

Το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης βρίσκεται στην οδό Λαγκαδά 196 στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.

Πηγές:
ΨΝΘ

Ειδήσεις υγείας σήμερα
'Ελεγχος ασφάλειας των φαρμάκων - Στήνεται στην Ελλάδα παρακλάδι ευρωπαϊκού Οργανισμού
Στα σκαριά εμβόλιο της Moderna κατά της γρίπης των πτηνών
Οφέλη και πιθανοί κίνδυνοι του καφέ