Γενικά, η ζωδιακή περιοχή των Διδύμων αφορά, ανατομικά, στα κινητικά και επικοινωνιακά μέρη του σώματος και, λειτουργικά στην αναπνοή και στο μεταβολισμό. Επομένως, οι Δίδυμοι σχετίζονται με την ικανότητα της αντίληψης και επικοινωνίας με το εξωτερικό περιβάλλον, ώστε να κινούμαστε μέσα σ΄ αυτό και να λαμβάνουμε και να εκπέμπουμε ικανοποιητικές πληροφορίες.
Πιο συγκεκριμένα, στους Διδύμους αναλογούν τα παρακάτω :
- Μαζί με τον Ταύρο ο 1ος Νωτιαίος Σπόνδυλος
- Μαζί με τον Λέοντα ο 3ος Νωτιαίος Σπόνδυλος
- Μαζί με τον Καρκίνο, την Παρθένο, τον Ζυγό και τον Σκορπιό ο 4ος Νωτιαίος Σπόνδυλος
- Οι Αυχενικοί Σπόνδυλοι (και ειδικά ο άτλας ή επιστροφεύς)
- Οι κινητήριες νευρικές ρίγες της Σπονδυλικής στήλης
- Οι συμπαθητικοί κλάδοι του σπονδυλοσυμπληρωματικού και του γλωσσοφαρυγγικού νεύρου
- Το κατώτερο αυχενικό γάγγλιο
- Η Γλώσσα (το μυώδες σώμα), η Τραχεία, ο Οισοφάγος, ο Θύμος Αδένας, ο Τραχειακός βλεννογόνος, η Κοιλότητα Υπεζωκότα, τα Χέρια, τα Δάκτυλα, ο Θυρεοειδής αδένας, οι Παραθυροειδείς αδένες, το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα
- Τα Κρανιακά νεύρα : γλωσσοφαρυγγικό, Πνευμονογαστρικό, Επικούριο νωτιαίο, Υπογλώσσιο, σπονδυλοσυμπληρωματικό
- Τα Οστά: Κλείδα, Ωμοπλάτη, Ωλένη, Πλευρές 12 Ζεύγη, Φάλαγγες (δάκτυλα), Κερκίδα (κάτω από αγκώνα), Καρπικά οστά, Μετακάρπια οστά
- Οι μύες : Δελτοειδής, Δικέφαλος, Υποκλείδιος, Υπτιαστής, Τρικέφαλος, Θωρακικός, Πρόσθιος Οδοντωτός, Παλαμικός, οι μύες της Κερκίδας, του Λάρυγγα, των Άκρων
- Οι Αρτηρίες: Υποκλείδια, Βραχιόνια, Αριστερή / Δεξιά Βρογχιακή, Μεσοπλεύρια, Κερκιδική, Ωλένια
- Οι Φλέβες : Πνευμονική, Βασιλική, Υποκλείδια, Αζυγος, Φλέβες του θύμου αδένα, Μεσοθωρακική, Μεσοπνευμονική
- Γενικώς όλο το αναπνευστικό σύστημα : Ο άνω δεξιός λοβός πνευμόνων, ο κάτω δεξιός λοβός πνευμόνων, ο άνω αριστερός λοβός πνευμόνων (Άσθμα), ο κάτω αριστερός λοβός πνευμόνων (νοσηροί πυρετοί), η κορυφή των Πνευμόνων (Όραση, βρογχικό δέντρο, καρδιά), η Πνευμονική αρτηρία (οπτικές ανωμαλίες), η Ρίζα Πνεύμονα (Ρευματικός πυρετός), οι Πνευμονικές Φλέβες, η Εσωτερική κροσσωτή επιφάνεια βρόγχων.
Στους Διδύμους υπάγονται (από κοινού με τον Ταύρο): Ο Θυρεοειδής και ο Θύμος αδένας καθώς επίσης και η επίφυση, μέχρι και την περίοδο της εφηβείας. Ο Θύμος αδένας βρίσκεται πίσω από το στέρνο και κάτω από την τραχεία και αποτελείται από δύο λοβούς.
Ο καθένας από αυτούς αποτελείται από λεμφικό υγρό. Ο αδένας αυτός παίζει σημαντικό ρόλο στην εδραίωση του ανοσοποιητικού συστήματος από την 12η εβδομάδα της κύησης μέχρι και την εφηβεία, μετά από την οποία αρχίζει βαθμιαία και συρρικνώνεται.
Μαζί με άλλους αδένες ο Θύμος συμμετέχει στην παραγωγή των λευκών αιμοσφαιρίων. Ακόμα η Ιατρική επιστήμη δεν γνωρίζει επαρκώς τις λειτουργίες του Θύμου μετά την εφηβεία.
Η έντονη λειτουργία του Θύμου αδένα μέχρι και την εφηβεία, από όπου, σιγά – σιγά, φθίνει η χρήση του, έρχεται σε αρμονία με το ζώδιο των Διδύμων, το οποίο θεωρείται το κατ΄ εξοχήν παιδικό – νεανικό ζώδιο του ζωδιακού κύκλου.
Η διαρκής προσπάθεια αυτής της «διπλής» ζωδιακής περιοχής μεταξύ του θνητού και αθάνατου μέρους της ύπαρξης, δίνει προτεραιότητα στην διαρκή φροντίδα για ένα καλό ανοσοποιητικό σύστημα. Η εξισορροπημένη και όχι «στο πόδι» διατροφή, η γυμναστική άσκηση του σώματος, η σχέση με το στοιχείο του αέρα, δυναμώνουν και ενισχύουν διαχρονικά το ανοσοποιητικό και ταυτόχρονα διατηρούν σε λειτουργία αυτή την αδενική λειτουργία, η οποία φαίνεται ότι διατηρεί τον άνθρωπο σε κατάσταση νεότητας.
Η ηγεσία των Διδύμων στις ανθρώπινες υποθέσεις βρίσκεται στην διαρκή κίνηση, όπως ένας έφηβος, τη συνεχή επικοινωνία και επαφή με νέες πληροφορίες και στοιχεία, καθώς και την αναμετάδοση αυτών, ώστε να ανανεώνεται το ενδιαφέρον του στις ανθρώπινες υποθέσεις και τη ζωή.
Ειδήσεις υγείας σήμερα
Το ChatGPT βοηθά άτομα με οξεία ουρολογικά συμπτώματα
Παθογόνα εξαπλώνονται πιο πολύ και πιο γρήγορα λόγω κλιματικής αλλαγής
Ξεκινά ο πρώτος κύκλος του Εκπαιδευτικού Προγράμματος της Ακαδημίας Κλινικών Μελετών 2024