Το ΕΛΙΖΑ – Σωματείο Ενάντια στην Κακοποίηση του Παιδιού και η Εθνική Πινακοθήκη ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη διάδοση ενός μηνύματος-υπενθύμισης από τα παιδιά προς τον κόσμο των ενηλίκων, προς όλους εμάς.

Με το αίτημα «ΕΙΜΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ. ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΜΕ.», ένα αγόρι και ένα κορίτσι, παιδί οποιουδήποτε από εμάς, παιδιά-δημιουργήματα της ψηφιακής τεχνολογίας, στέκονται «απέναντι» μας με ένα αίτημα-απαίτηση, με την αυτονόητη υπενθύμιση της ατομικής και συλλογικής ευθύνης που έχει ο καθένας ενήλικας από εμάς προς όλα τα παιδιά, όσο είναι παιδιά (από την ώρα της γέννησής τους και έως τα 18 τους χρόνια).

Το παιδί, κορίτσι-αγόρι, σε κάθε ηλικία μέχρι την ενηλικίωσή του, αφήνεται στα δικά μας χέρια, στον δικό μας κόσμο, τον κόσμο των ενηλίκων, και μας ζητά να σκύψουμε πάνω στην οικογένειά του όταν εκείνη έχει ανάγκη για να τη στηρίξουμε, ώστε να μην το παραμελήσει, να μην το κακομεταχειριστεί.

Το παιδί, κορίτσι-αγόρι, μας ζητά να του διασφαλίσουμε πως δε θα κοινοποιηθεί οποιαδήποτε πληροφορία το αφορά ή το φωτογραφίζει, όταν αποκαλύπτεται η κακοποίηση στην οποία έχει υποβληθεί. Μας ζητά να μην το κακοποιήσουμε ξανά και ξανά, από την αδυναμία μας να ελέγξουμε όλους όσοι θα όφειλαν να το προστατέψουν.

Το παιδί, κορίτσι-αγόρι, μας ζητά να το ενδυναμώσουμε και να το οχυρώσουμε μέσα από τη γνώση και την εκπαίδευση, τόσο τη δική του, όσο και των ανθρώπων που εργάζονται για την εκπαίδευση, τη φροντίδα ή την προστασία του.

Το παιδί, κορίτσι-αγόρι, απαιτεί σεβασμό και μας υπενθυμίζει ότι όσο βρίσκεται στα χέρια μας, όσο είναι παιδί, είναι ευθύνη όλων μας, όλων των ενηλίκων, να το οδηγήσουμε στην ενήλικη ζωή χωρίς τραύματα, μέσα από μία υγιή παιδική ηλικία.

Το παιδί ζητά, εμείς πώς απαντάμε; Εμείς, ο καθένας από εμάς στα πλαίσια της ατομικής μας ευθύνης, εμείς ως μέλη ενός κοινωνικού συνόλου και στα πλαίσια της κοινωνικής μας ευθύνης, πώς στεκόμαστε απέναντι στο παιδί; Γινόμαστε κομμάτι ενός συστήματος που τα κακοποιεί ή αναλαμβάνουμε την ευθύνη που μας αναλογεί; Και ποια είναι αυτή; Οφείλουμε να ενημερωθούμε; Οφείλουμε να λάβουμε θέση; Οφείλουμε να προστατεύσουμε τα παιδιά; Αντιλαμβανόμαστε την τεράστια ευθύνη που έχουμε στα χέρια μας, για τη διασφάλιση ενός υγιούς μέλλοντος; Αυτό αναμένεται να απασχολήσει οποιονδήποτε γίνει αποδέκτης του μηνύματος-αιτήματος κάθε παιδιού, με την ευχή να κινητοποιήσει όλους, γονείς, επαγγελματίες που εργάζονται κοντά σε παιδιά, κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς προστασίας, ώστε να αναλογιστούμε όλοι την ευθύνη που έχουμε για τα παιδιά, τον σεβασμό που οφείλουμε όλοι μας στα παιδιά.

Την αφίσα φιλοτέχνησε δωρεάν για το ΕΛΙΖΑ, η δημιουργική ομάδα της διαφημιστικής εταιρίας The Newtons Laboratory και προβάλλεται για 3 διαδοχικές ημέρες, 18 Νοεμβρίου – Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά της Παιδικής Σεξουαλικής Εκμετάλλευσης, 19 Νοεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα κατά της Κακοποίησης του Παιδιού, και 20 Νοεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού, από τις 7μμ. έως τις 11μμ., στον ειδικό χώρο προβολών της πρόσοψης της Εθνικής Πινακοθήκης, με την ευγενική παραχώρηση του χώρου, από τη Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης, κ. Συραγώ Τσιάρα.

Στις 19 Νοεμβρίου, με πρωτοβουλία της ηγεσίας του Δήμου Αθηναίων, το συντριβάνι της Ομόνοιας θα φωταγωγηθεί στο χρώμα του ΕΛΙΖΑ, για να υπενθυμίσει σε όλους ότι η παγκόσμια μέρα ενάντια στην κακοποίηση του παιδιού είναι ημέρα περισυλλογής και ευθύνης για όλους μας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Το θαυματουργό γκι
Χριστουγεννιάτικη επίσκεψη Γεωργιάδη - Βιλδιρίδη σε 4 νοσοκομεία της Αττικής
4 υγιεινά πιάτα για το γιορτινό τραπέζι