Η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ του φαρμακοποιού και του πελάτη, αλλά και η γενικότερη οικονομική κατάσταση ευνοούν εξελίξεις όσον αφορά τον εμβολιασμό των πολιτών. Μαθαίνουμε λοιπόν ότι από το 2023 θα εξεταστούν διάφορα σχέδια προκειμένου να επεκταθεί ο εμβολιασμός του ενήλικου κοινού χωρίς ιατρική συνταγή και σε άλλα εμβόλια. Το ξεκίνημα του αντιγριπικού εμβολιασμού ξεκίνησε δυνατά και αυτό θα είναι και το όπλο των φαρμακοποιών να διεκδικήσουν και άλλα εμβόλια και βεβαίως αμοιβή!
Ακούμε λοιπόν σαν φήμη, ότι ήδη άλλα εμβόλια, όπως για παράδειγμα του πνευμονιόκοκκου θα μπορούσαν να γίνονται χωρίς συνταγή ή του έρπητα. Τώρα βέβαια όλα αυτά μπορεί να είναι απλώς φήμες και να κινούνται στη σφαίρα της φαντασίας, καθώς οι αντιδράσεις θα είναι πολλές με βασικότερη ότι μιλάμε για ιατρική πράξη. Το "πρώτο ξύλο" έχει πέσει ακούμε.
Από την άλλη, στο τραπέζι ακούγεται ότι έπεσε και ένα 5ευρω.... θα δούμε!
Ειδήσεις υγείας σήμερα
Γ. Βέλμαχος: Η επιδημία του τραύματος στην Ελλάδα και τα πρώτα βήματα αντιμετώπισης
Ποια είναι τα οφέλη της φράουλας
ΙΣΑ: Ζητεί την αύξηση της δαπάνης για την ΠΦΥ και τις εργαστηριακές εξετάσεις, ενόψει της άρσης των χρονικών περιορισμών για τους ογκολογικούς και αιματολογικούς ασθενείς