Ερευνητές του Harvard Medical School και του Brigham and Women's Hospital εξέτασαν διάφορα μοτίβα επικοινωνίας, που ενήλικες 65 ετών και άνω ανέφεραν ότι είχαν με φίλους, οικογένεια και γιατρούς κατά την πανδημία COVID-19. Χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία από την έρευνα National Health and Aging Trends Study.

Εξετάστηκε η σχέση μεταξύ διαφόρων τρόπων επικοινωνίας και αισθημάτων άγχους και κατάθλιψης για την πανδημία, καθώς και εμφάνισης μοναξιάς.

Απάντησαν περισσότεροι από 3.100 άνθρωποι σε συμπληρωματική έρευνα μεταξύ Ιουνίου και Οκτωβρίου 2020.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι κατά πρόσωπο αλληλεπιδράσεις με φίλους, οικογένεια και γιατρούς συνδέονταν με λιγότερες ανησυχίες για την ψυχική υγεία.

Αντίθετα, αλληλεπιδράσεις με χρήση ψηφιακής τεχνολογίας όπως emails και video calls, συνδέονταν με αισθήματα άγχους και κατάθλιψης για την COVID-19.

Η Rebecca Robbins, δήλωσε σχετικά με την έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Applied Gerontology, ότι ενώ είναι πιθανό αυτοί που ήταν ανήσυχοι κατά την πανδημία και αισθάνονταν άγχος και κατάθλιψη να χρησιμοποιούν ψηφιακά εργαλεία, ήταν επίσης πιθανό οι ψηφιακές τεχνολογίες να μην ταίριαζαν στις ανάγκες των ηλικιωμένων –κάτι που θα είχε προκαλέσει ανησυχίες για την ψυχική υγεία, που παρατηρήθηκαν στην έρευνα μεταξύ χρηστών ψηφιακών πλατφορμών.

Πηγές:
Journal of Applied Gerontology,

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Περιεμμηνόπαυση: Ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον γυναικολόγο σας
ECDC: Σημαντική αύξηση κρουσμάτων συγκυτιακού ιού - Ποιους απειλεί ο RSV
Διοικητές νοσοκομείων: Παράδοξα και αντιφάσεις ενός διαγωνισμού