Ξέρουμε ότι το λεμόνι και ο χυμός του είναι πολύ ωφέλιμα για τον οργανισμό μας, κυρίως λόγω της μεγάλης τους ποσότητας σε βιταμίνη C. Υπάρχουν όμως και άλλες χρήσεις αυτού του φρούτου που δεν σκεφτόμαστε τόσο συχνά. Ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτές.

Η φλούδα λεμονιού αποτρέπει το σβόλιασμα στην καστανή ζάχαρη

Αφαιρέστε όλο τον πολτό του φρούτου και τοποθετήστε λίγη στεγνή φλούδα λεμονιού στην καστανή σας ζάχαρη. Η μελάσα της καστανής ζάχαρης εξατμίζεται σταδιακά και αυτό την κάνει να σκληραίνει και να σβολιάζει, και η φλούδα του λεμονιού θα το αποτρέψει αυτό παρέχοντας την απαραίτητη υγρασία.

Ο χυμός λεμονιού μαλακώνει το κρέας

Μαρινάρετε το κρέας σας με χυμό λεμονιού. Η γεύση του δεν θα αλλάξει σε τεράστιο βαθμό, αλλά τα οξέα του φρούτου θα σπάσουν πολλές από τις πρωτεϊνικές ίνες του κρέατος και θα το κάνουν πιο μαλακό και εύκολο στο μαγείρεμα.

Ο χυμός λεμονιού, σας βοηθά να μαγειρέψετε τέλεια σφιχτά αυγά

Δοκιμάστε να αλείψετε τα τσόφλια των αυγών με χυμό λεμονιού πριν τα ρίξετε στην κατσαρόλα για να αποφύγετε τα σπασμένα τσόφλια. Είναι ένα από τα "κόλπα της γιαγιάς" που όντως λειτουργούν.

Μπορεί να βοηθήσει το δέρμα

Η έρευνα δείχνει ότι η βιταμίνη C στα λεμόνια προάγει τη σύνθεση κολλαγόνου. Η προσθήκη χυμού λεμονιού στο νερό σας όταν πλένετε το πρόσωπό σας προάγει την ενυδάτωση, δίνει επιπλέον βιταμίνη C και βοηθά στην καταπολέμηση της φλεγμονής.

Είναι πολύ καλό και για την καθαριότητα

Το οξύ στο λεμόνι έχει αντιμικροβιακή δράση, γεγονός που το καθιστά φυσικό καθαριστικό. Για να δημιουργήσετε ένα διάλυμα καθαρισμού, συνδυάστε 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού με 1 φλιτζάνι νερό. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ξύδι για επιπλέον δύναμη. Χρησιμοποιήστε αυτό το διάλυμα για να καθαρίσετε σανίδες κοπής, εστίες μαγειρέματος και τον φούρνο μικροκυμάτων.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Φοβίες: Πώς δεν θα ορίζουν τη ζωή μας
Ο Anthony Aouad στο τιμόνι της Sanofi Ελλάδας
Ποια κυρία αναλαμβάνει την Daiichi Sankyo Greece