Συνάντηση με τον υφυπουργό Οικονομικών Χάρη Θεοχάρη είχε χθες το Συντονιστικό Όργανο Υγείας.

Συζητήθηκαν η οικονομική ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, η κατάργηση του clawback και του τεχνητού χρέους των παλαιών ετών του clawback, όπως έγινε και με την επιστρεπτέα προκαταβολή.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν ο πρόεδρος της ΠΟΣΚΕ Φ. Πατσουράκος, ο πρόεδρος της ΠΟΣΙΠΥ Θ. Χατζηπαναγιώτου, ο πρόεδρος ΠΑΣΙΔΙΚ Ι. Καραμηνάς, η πρόεδρος της ΕΝΙ - ΕΟΠΥΥ 'Αννα Μαστοράκου και ο πρόεδρος του ΠΑΝΙΔΙ Δ .Φασίτσας.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών ενημερώθηκε και έδειξε να κατανοεί τη σπουδαιότητα των παραπάνω θεμάτων.

Από την πλευρά τους, δήλωσαν ότι η συνεχής απαξίωση και η οικονομική αιμορραγία έχει οδηγήσει πολλούς ικανούς ιατρούς στη μετανάστευση στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα ο κλάδος να παρουσιάζει ελλείψεις σε διάφορες ειδικότητες στην Ελλάδα.

Ο κ. Θεοχάρης φέρεται να κατανόησε τη δυσχερή θέση τους και θα προγραμματιστεί συνάντηση, σε συνεργασία με τον υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Θάνο Πετραλιά για περαιτέρω χρηματοδότηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Άδ. Γεωργιάδης: Μείωση δαπανών 1,5% στα νοσοκομεία, με αύξηση αποδοτικότητας
Δωρεά Στ. Κουτμερίδη στη μνήμη της κόρης του που πέθανε από CoViD
Αποκάλυψη προτομής Ιπποκράτη στο Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών