Γιατροί από διάφορες ειδικότητες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας και βρίσκονται από το πρωί της Παρασκευής στα σημεία άφιξης και προσωρινής φιλοξενίας ανθρώπων που διασώζονται από τα πλημμυρισμένα χωριά του κάμπου.

Στο γήπεδο του Αστέρα Καρδίτσας, όπου από την Πέμπτη προσγειώνονται τα ελικόπτερα και αποβιβάζουν τους διασωθέντες, εθελοντές μέλη του Ιατρικού Συλλόγου συνδράμουν στη διαλογή όσων χρειάζεται να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

Όσοι δεν χρειάζονται ιατρική βοήθεια, είτε παραλαμβάνονται από συγγενείς τους, είτε μεταφέρονται στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας, το γυμναστήριο του οποίου έχει μετατραπεί σε προσωρινό χώρο φιλοξενίας. Άλλο κλιμάκιο γιατρών βρίσκεται εκεί, προκειμένου να παράσχει βοήθεια.

"Είμαστε εδώ μια πλειάδα γιατρών. Εξετάζουμε τους ανθρώπους και κυρίως καταγράφουμε τις ανάγκες τους σε φάρμακα, γιατί έχουν χαθεί τα πάντα. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν τρεις μέρες να πάρουν τα φάρμακά τους", είπε στο iatronet.gr ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας, Θωμάς Σίμος και πρόσθεσε: "Προσπαθούμε να έρθουμε σε συνεννόηση και με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο για την κάλυψη των αναγκών τους σε φάρμακα. Είναι άνθρωποι ταλαιπωρημένοι, ορισμένοι πέρασαν δύο μέρες στη στέγη".

Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο, όπου είχαν φτάσει το βράδυ της Πέμπτης περισσότερα από 50 άτομα και ένας αριθμός διανυκτέρευσε σ’  αυτό, συνεχίζουν να καταφτάνουν διασωθέντες από το πρωί της Παρασκευής. Μεταξύ αυτών και ένα μωρό μόλις 40 ημερών. Στο σημείο βρίσκονται άνθρωποι του Δήμου και μεγάλος αριθμός εθελοντών πολιτών, ενώ συγκεντρώνονται τρόφιμα, νερά, ρούχα, κλινοσκεπάσματα και ράντζα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου, το νοσοκομείο Καρδίτσας είναι λειτουργικό και προσβάσιμο. "Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί συνάδελφοι που μένουν μακριά δεν μπορούν να προσέλθουν γιατί αρκετοί δρόμοι πρόσβασης είναι κλειστοί. Κάποιοι μένουν στη Λάρισα. Όσοι βρίσκονται στην Καρδίτσα, έχουν προσφερθεί εθελοντικά και βρίσκονται εκεί για να βοηθήσουν", ανέφερε ο κ. Σίμος.

Πηγές:
Φωτογραφία: Αλήθεια της Καρδίτσας

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Άδ. Γεωργιάδης: Μείωση δαπανών 1,5% στα νοσοκομεία, με αύξηση αποδοτικότητας
Δωρεά Στ. Κουτμερίδη στη μνήμη της κόρης του που πέθανε από CoViD
Αποκάλυψη προτομής Ιπποκράτη στο Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών