Η SK Congress, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, πραγματοποιεί στις 19 Ιουνίου θεματική βραδιά με τίτλο ‘’Ορίζοντες Υγείας… με το βλέμμα στο Μέλλον’’, Ρομποτική και Καινοτομία στις υπηρεσίες του ανθρώπου την εποχή του ΑΙ.

Η εκδήλωση θα είναι ένα floating event στον εντυπωσιακό χώρο "Πλόες" στο Παλαιό Φάληρο, και θα υλοποιηθεί παρουσία εξεχόντων στελεχών από τον χώρο της υγείας, της έρευνας, της επιστήμης και της τεχνολογίας. Παράλληλα, θα παρευρεθούν κυβερνητικά στελέχη και προσωπικότητες από το χώρο της πολιτικής. Η είσοδος είναι ελεύθερη με ονομαστικές προσκλήσεις.

Στο πλαίσιο της βραδιάς, θα παρουσιαστεί στο ευρύ κοινό για πρώτη φορά η συλλεκτική ιατρική έκδοση της SK Congress, με τίτλο «Ορίζοντες Υγείας». Πρόκειται για μια πολυτελή έκδοση, η οποία περιέχει μια πλούσια συλλογή επιστημονικών άρθρων, με την υπογραφή των σημαντικότερων Ελλήνων ιατρών, οι οποίοι διακρίνονται για τη σπουδαιότητα, την αφοσίωση και τη συνεισφορά τους στον τομέα της βελτίωσης της ανθρώπινης υγείας, αφήνοντας ανεξίτηλο το στίγμα τους στην επιστήμη τους, αλλά και πληροφορίες σχετικά με νοσοκομεία, φορείς παροχής ιατρικών υπηρεσιών και άλλα συναφή δίκτυα υγείας.

Ο 21ος αιώνας αποτελεί μία εποχή αέναης ανάπτυξης σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης νόησης. Με σύμμαχο και αρωγό την αλματώδη εξέλιξη της τεχνολογίας ο ανθρώπινος νους έχει κατορθώσει να υλοποιήσει επιτεύγματα, τα οποία στο παρελθόν θα βρίσκονταν στα όρια της φαντασίας, γεγονός που αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της ανθρωπότητας. Θα παρουσιαστούν λοιπόν, όλες οι νεότερες εξελίξεις από κάθε τομέα της ιατρικής αλλά και της ρομποτικής τεχνολογίας. Προσκεκλημένοι ομιλητές είναι κορυφαίοι Έλληνες επιστήμονες, οι οποίοι σταδιοδρομούν τόσο στη χώρα μας, όσο και στο εξωτερικό, καθώς και εξέχουσες διεθνείς προσωπικότητες που διαπρέπουν παγκοσμίως, με διαδικτυακή συμμετοχή.

‘’Καθώς η ανάγκη για σύγχρονη ιατρική έρευνα και πρακτική προβάλλει σήμερα πιο απαραίτητη από ποτέ, όπως διαπιστώσαμε πρόσφατα, αντιμετωπίζοντας μια παγκόσμια υγειονομική κρίση, υποκλινόμαστε με σεβασμό στους ανθρώπους που υπηρετούν αυτόν τον σκοπό και στο μεγαλειώδες έργο τους, που αποτελεί ταυτόχρονα ευλογία για το παρόν και παρακαταθήκη για το μέλλον της ιατρικής, καθώς επίσης και όλους αυτούς που συνεισφέρουν στην ανάπτυξη προηγμένης τεχνολογίας με την οποία ένα ευρύ φάσμα δυσεπίλυτων προβλημάτων αποτελεί πλέον «εύκολο στοίχημα» για την γενικότερη πρόοδο.

Ευχαριστώντας λοιπόν τους επιστήμονες που πρόθυμα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και μας εμπιστεύτηκαν, συνεισφέροντας έτσι στη δημιουργία αυτής της συλλογικής έκδοσης, που φιλοδοξεί να ταξιδέψει ακόμη και πέρα από τα σύνορα της Ελλάδας, ανοίγοντας δρόμους επικοινωνίας και παράθυρο στο μέλλον, σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε και εσείς, καταθέτοντας την παρακαταθήκη σας.

Έχοντας επανειλημμένα αποδείξει την εμπειρία μας στη διοργάνωση ποιοτικών εκδηλώσεων,  με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας παροχής υπηρεσιών, την ανάπτυξη καινοτόμων και ιδιαίτερων μορφών συνεδρίων και εκδηλώσεων, και με κύριους άξονες το σεβασμό στον πελάτη, την εντιμότητα, τη συνέπεια, την ακεραιότητα και την εργατικότητα, δεσμευόμαστε να μεταφέρουμε το όραμα για μια καλύτερη φροντίδα και ασφαλέστερη περίθαλψη,  στο σύνολο της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας’’.

Η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα των:

  • Υπουργείο Υγείας
  • Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών
  • Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Ρομποτικής Χειρουργικής
  • Ελληνική Εταιρεία Χειρουργών Θώρακος – Καρδιάς – Αγγείων
  • Ελληνική Εταιρεία Φαρμακευτικής Ιατρικής
  • Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία

 

Δείτε περισσότερα:  https://skcongress.gr/event/orizontes_ygeias_rompotiki/

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Chiesi Hellas: Εκπαιδευτικά προγράμματα χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς
Διαδερμική αντιμετώπιση παθήσεων του προστάτη
Σμηγματορροϊκή δερματίτιδα: Πώς να την αντιμετωπίσετε