Την Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2024, στις 18.00, στην αίθουσα "Μανόλης Ανδρόνικος", στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τη φετινή Ημέρα Νόσου Alzheimer.

Εξειδικευμένοι και έμπειροι επαγγελματίες υγείας θα μιλήσουν για τη νόσο και θα απαντήσουν στα ερωτήματα των συμμετεχόντων, αναφορικά με την πρόληψη και την αντιμετώπιση της Νόσου:

  • Παράγοντες κινδύνου και αποτροπής της άνοιας κατά τη διά βίου ανάπτυξη, Δέσποινα Μωραΐτου - Καθηγήτρια Γνωστικής Γηροψυχολογίας Α.Π.Θ.
  • Η συμβολή της άσκησης στην ανάσχεση των νευροεκφυλισμών, Χαράλαμπος Τσορμπατζούδης - Καθηγητής στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Α.Π.Θ.
  • Διατροφή και πρόληψη της άνοιας, Αιμιλία Βασιλοπούλου - Επίκουρη Καθηγήτρια, Κλινική διαιτολόγος, Ψυχολόγος
  • Τα οφέλη των μη φαρμακευτικών παρεμβάσεων, Μαριάννα Τσατάλη - Διδάκτωρ Ψυχολογίας-Ερευνήτρια, Alzheimer Ελλάς
  • Νέα Φάρμακα και εξελίξεις στη έρευνα για την άνοια, Μάγδα Τσολάκη - Ομότιμη Καθηγήτρια Ιατρικής Α.Π.Θ., Νευρολόγος- Ψυχίατρος
  • Φροντίζω εσένα-Φροντίζω εμένα. Η σημασία της αυτοφροντίδας των περιθαλπόντων, Μαρία Τουμπαλίδου - Ψυχολόγος, Alzheimer Ελλάς.

Θα ακολουθήσει σύντομος περίπατος μνήμης-memory walk, ο οποίος θα καταλήξει στις φωταγωγημένες, προς τιμήν της Παγκόσμιας Ημέρας Νόσου Alzheimer, ομπρέλες του Ζογγολόπουλου στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.
 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αυξάνεται στα €200 εκατ. η επιδότηση του clawback για τις φαρμακευτικές
Η ψυχολογία των συνηθειών: Γιατί αγωνιζόμαστε να αλλάξουμε και πώς να πετύχουμε αλλαγή
FairLife Lung Cancer Care: Το #2 Podcast για την πρόληψη του καρκίνου του πνεύμονα