Στερεοτυπικά, η γνώμη που έχουμε ως λαός για τον εαυτό μας παραπέμπει στην κατανάλωση πλούσιων (και λιπαρών) γευμάτων σε ταβέρνες, στην αποχή από οποιαδήποτε άθληση και στη μανιώδη χρήση αυτοκινούμενων μέσων ακόμη και για να διανύσουμε λίγα μόνο μέτρα.

Και αν οι 'εντυπώσεις' είναι συζητήσιμες, τα στατιστικά στοιχεία δεν είναι: Τα ελληνόπουλα είναι τα πιο παχύσαρκα παιδιά στην Ευρώπη, ενώ τα καρδιοαγγειακά προβλήματα θα ήταν λιγότερα αν ο καναπές ήταν λιγότερο μέρος της ζωής μας.

Με αυτά τα δεδομένα αν προ δεκαετίας κάποιος άκουγε ότι η γυμναστική θα γίνει 'trend' στην ελληνική κοινωνία, το πιθανότερο είναι ότι θα γελούσε. Και όμως. Όλο και περισσότεροι Έλληνες, βρίσκουν χρόνο, βάζουν την άθληση στην καθημερινότητά τους και δραστηριοποιούνται για να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους τόσο από πλευράς υγείας, όσο και από πλευράς εμφάνισης.

Εξειδικευμένοι επιστήμονες δίνουν συμβουλές για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Ο πρώην Ομοσπονδιακός προπονητής του στίβου κ. Γιώργος Γεωργιάδης εξηγεί το πώς πρέπει κανείς να γυμνάζεται, τι πρέπει να προσέχει, ποια είναι η σωστή προετοιμασία και πώς μπορεί να φτάσει τους στόχους του, ενώ ο κ. Θανάσης Μπότσης, μεγάλης αλυσίδας μιλά για τη σημασία του σωστού εξοπλισμού.

Ακόμα, ο διατροφολόγος- λέκτορας στα ΤΕΦΑΑ, Γιώργος Νάσης εξηγεί την ιδανική σχέση ανάμεσα στην άσκηση και τη διατροφή, δίνει τις βασικές παραμέτρους και προειδοποιεί για τα λάθη που ίσως προκαλούν περισσότερο κακό παρά καλό.

Ο κ. Αλέξανδρος Λαδάς, καθηγητής φυσικής αγωγής με ειδικότητα στην αποκατάσταση τραυματισμών, προειδοποιεί για τους κινδύνους τραυματισμού και συμβουλεύει πώς να τους αποφύγουμε.

Στο video - αφιέρωμα αυτό μιλούν ακόμη απλοί άνθρωποι που κάνουν γυμναστική για την υγεία ή/και το σώμα τους.

Άλλοι ίσως υπερβολικά, άλλοι λιγότερο. Άλλοι με στόχο τις επιδόσεις και άλλοι 'για χαβαλέ'. Αυτοί είναι ίσως το σημαντικότερο σημείο του αφιερώματος αυτού. Γιατί, κατά τη γνώμη μας, αυτό που έχει περισσότερη σημασία δεν είναι ο θεαματικότατος επαγγελματικός αθλητισμός των εκατομμυριών και της τηλεθέασης, αλλά το τρέξιμο στο παρκάκι της γειτονιάς.

Οι 'πασούλες' και το 'μονό' στο γκαζόν. Το γυμναστήριο και οι βόλτες με το ποδήλατο. Όλα αυτά που μπορούμε να κάνουμε κάθε μέρα για να ζήσουμε περισσότερο και καλύτερα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΕΔΟΕΑΠ - ΤΥΠΕΤ στις ρυθμίσεις ΕΟΠΥΥ για τη φαρμακευτική δαπάνη - Γεωργιάδης: Θα βγουν κερδισμένοι
Μιχ. Γιαννάκος: Γιατί είναι χαμηλή η συμμετοχή στις απεργίες των υγειονομικών
Οι συμπεριφορές που επιδεινώνουν την κατάθλιψη