Υλικά για 4 άτομα
500 γρ. χυλοπίτες
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
250 γρ. χαλούμι κομμένο σε μικρά κυβάκια
1 μέτριο ματσάκι ψιλοκομμένος δυόσμος
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
αλάτι και πιπέρι
Διαδικασία
Βράζουμε το νερό στο βραστήρα για να γλιτώσουμε χρόνο, το μεταφέρουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε αλάτι και βράζουμε τις χυλοπίτες για περίπου 10 λεπτά. Σε ένα φαρδύ τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και ανακατεύοντας συνεχώς το κρεμμυδάκι.
Μόλις μαραθεί προσθέτουμε το χαλούμι και το δυόσμο, αλατίζουμε ελάχιστα και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να ροδίσει το τυρί. Στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι τις χυλοπίτες και τις προσθέτουμε στο τηγάνι. Τις ανακατεύουμε 2-3 φορές μέχρι να ενωθούν καλά με τα υπόλοιπα υλικά.
Σερβίρουμε με τριμμένο πιπέρι.
Ανά μερίδα: 328 θερμίδες, 10.8γρ. λιπαρά.
Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η υγρή βιοψία διευκολύνει τον έλεγχο του μελανώματος
Καμπάνια της Amgen για την LDL χοληστερόλη
Η Novartis στοχεύει στην αύξηση των πωλήσεων κατά 5% ετησίως έως το 2029