Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2008, 14:48

Η μεγάλη κοιλιά στη μέση ηλικία συνδέεται με την άνοια

Το να έχει κάποιος μεγάλη κοιλιά στη μέση ηλικία φαίνεται πως αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης Alzheimer ή άλλη μορφή άνοιας δεκαετίες αργότερα, σύμφωνα με ερευνητές.

Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2008, 13:47

Πολλά υποσχόμενες μελλοντικές θεραπείες της Νόσου Alzheimer

Η πρόληψη ενδείκνυται ως η κατάλληλη μέθοδος αντιμετώπισης της επιδημίας της άνοιας. Η επίπτωση της νόσου Alzheimer διπλασιάζεται κάθε 5 χρόνια μετά την ηλικία των 65 ετών.

Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2008, 17:35

Συναντήσεις ενημέρωσης για τους φροντιστές ασθενών με άνοια

Η ομάδα φροντιστών του κέντρου Alzheimer έχει σαν σκοπό την στήριξη αλλά και την παροχή απαραίτητων κατευθύνσεων στους φροντιστές –οικογένειες των ατόμων που πάσχουν από τη νόσο του Alzheimer και συναφών διαταραχών.

Τρίτη, 05 Φεβρουαρίου 2008, 13:15

H έλλειψη φυλλικού οξέως συνδέεται με την άνοια

H άνοια είναι τρεις φορές πιο συνήθης σε ανθρώπους με έλλειψη φυλικού οξέως, που βρίσκεται σε πράσινα λαχανικά, υποδεικνύει νέα έρευνα.

Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2008, 18:06

Η επιβίωση των ασθενών με άνοια φτάνει τα 4,5 χρόνια μετά τη διάγνωση

Άνθρωποι με άνοια επιζούν κατά μέσον όρο 4,5 χρόνια μετά τη διάγνωση, σύμφωνα με νέα έρευνα. Οι ερευνητές γνωρίζουν ότι η άνοια αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου αλλά η έρευνα είναι η πρώτη που υπολογίζει το διάστημα που είναι πιθανό να ζήσουν οι άνθρωποι με άνοια, δήλωσε η Carol Brayne, του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ.

Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2007, 13:51

Η αδράνεια σχετίζεται με φτωχότερη πνευματική υγεία

Η έλλειψη άσκησης οδηγεί σε κατάθλιψη και άνοια, σύμφωνα με αποτελέσματα έρευνας που παρουσιάστηκαν στο Συνέδριο της Βρετανικής Ένωσης Διατροφολόγων.

Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2007, 13:22

Ψάρια, φρούτα και λαχανικά απομακρύνουν την άνοια

Ενισχύονται οι ενδείξεις ότι η πλούσια σε λιπαρά έλαια και λαχανικά διατροφή μπορεί να περιορίσει τις πιθανότητες να εμφανίσει άνοια ένας άνθρωπος.

Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2007, 15:27

Έρευνα συσχετίζει την κολπική μαρμαρυγή με εμφάνιση άνοιας

Η κολπική μαρμαρυγή, ένα είδος αρρυθμίας, αποτελεί μια αρκετά συχνή πάθηση, που έχει συσχετιστεί με αυξημένο κίνδυνο για θρόμβωση και εγκεφαλικό επεισόδιο. Τώρα, οι ερευνητές ανακαλύπτουν ότι αρκετά συχνά εμφανίζεται και άνοια, λίγα χρόνια μετά τη διάγνωση της κολπικής μαρμαρυγής.

Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2007, 14:17

Η απώλεια δοντιών στους ηλικιωμένους σχετίζεται με νοητική εξασθένηση

Οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας που έχουν χάσει τα δόντια τους βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης προβλημάτων μνήμης και άνοιας, υποδεικνύει νέα βρετανική έρευνα.

Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2007, 14:38

Νόσος Alzheimer: Το τίμημα της μακροζωίας

Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει η νόσος Alzheimer. Ο αριθμός των πασχόντων από διάφορες μορφές άνοιας ανέρχεται παγκοσμίως στα 24 εκατομμύρια και μέχρι τα μέσα του αιώνα αναμένεται να εκτιναχθεί στα 100 εκατομμύρια.