ΠΑΡΘΕΝΟΣ ( 23/8 – 22/9):
Εντερα, ένζυμα και βακτήρια
Γενικά, η ζωδιακή περιοχή της Παρθένου αφορά, ανατομικά, στην περιοχή της κοιλιάς, κυρίως των εντέρων, και λειτουργικά στην κύρια φάση της πέψης, με την παραγωγή ενζύμων από το λεπτό έντερο και βακτηρίων από το παχύ έντερο.
Τα ένζυμα διασπούν τις τροφές στα θρεπτικά συστατικά τους, ώστε αυτά να απορροφηθούν από τον οργανισμό μέσω του λεπτού εντέρου, και τα βακτήρια επιδρούν στα υπολείμματα της τροφής που φτάνουν στο παχύ έντερο και τα μετατρέπουν σε αποβλητέο υλικό.
Πιο συγκεκριμένα, στην Παρθένο αναλογούν τα παρακάτω :
Όργανα: Λεπτό και Παχύ έντερο, Σπλήνα, Πάγκρεας, Συκώτι, Χοληδόχος κύστη και οι περί αυτής αγωγοί, Θηλή του μαστού και γενικά η περιοχή της Κοιλιάς. Σπόνδυλοι: 4ος , 8ος , 9ος νωτιαίος, 1ος , 2ος , 3ος , 4ος Οσφυϊκός
Μύες: Λοξός μυς του οφθαλμού, Εγκάρσιος της κοιλιάς, Ορθός πυραμοειδής
Αρτηρίες: Γαστρικές, Μεσεντέριες Φλέβες: Πυλαία, Ηπατική, Ομφαλική, Εντερική
Ειδικότερα:
Δωδεκαδάκτυλο, Λεπτό, Παχύ και Τυφλό έντερο, Συκώτι, Δεξιός, Αριστερός και Οπίσθιος λοβός συκωτιού, Wart Hump (περιοχή συκωτιού), Ηπατική αύλακα, Ηπατικές αρτηρίες και αγγεία, Ηπατικός χόνδρος και πόρος, Χοληδόχος πόρος και κύστη, Αρτηρία χοληδόχου κύστης, Αορτή και Αγγεία υπογαστρίου, Κοιλότητα και Μυς υπογαστρίου, Ανερχόμενο - Κατερχόμενο και Εγκάρσιο κόλον, Πριονιστή (Οδοντική) αύλακα, Αγγεία ισχίου.
Ορισμένα από τα προβλήματα υγείας που είναι δυνατόν να παρουσιάσουν τα άτομα – Παρθένοι είναι τα παρακάτω:
Κολικοί εντέρων, Έλκος Δωδεκαδακτύλου, Γαστρεντρίτιδα, Εντερικές φλεγμονές και μολύνσεις, ευκοιλιότητα, δυσκοιλιότητα, προβλήματα στον ειλεό, σκωληκοειδίτιδα, ηπατικές δυσλειτουργίες, προβλήματα στη χολή κ.λ.π.
Η τροφή, αφού πολτοποιηθεί στο στομάχι, φτάνει στο λεπτό έντερο, όπου παράγονται ένζυμα, τα οποία, μαζί με τα ένζυμα που φτάνουν από το πάγκρεας και το συκώτι, μέσω των χοληφόρων οδών, επιδρούν στον πολτό των τροφών και τον διασπούν στα βασικά θρεπτικά συστατικά του.
Στη συνέχεια, τα τοιχώματα του λεπτού εντέρου απορροφούν τις θρεπτικές ουσίες και τις μεταφέρουν στο αίμα, για να τραφεί όλος ο οργανισμός.
Τα απόβλητα και τα υπολείμματα αυτής της διεργασίας μεταφέρονται στο παχύ έντερο όπου, αφ΄ ενός, αποθηκεύονται για ένα διάστημα, αφ΄ ετέρου, δε, υφίστανται την επίδραση της βακτηριακής χλωρίδας που βρίσκεται εκεί και ταυτόχρονα αποστεγνώνονται λόγω της ικανότητας των τοιχωμάτων του παχέος εντέρου να απορροφούν μεγάλες ποσότητες νερού.
Αυτή η διεργασία εξασφαλίζει στον οργανισμό τις απαραίτητες βιταμίνες, τις απαραίτητες ποσότητες νερού και την αποβολή των άχρηστων και βλαβερών υλικών.
Ανάλογες ικανότητες παρουσιάζουν τα άτομα – Παρθένοι: Διυλίζουν, εξηγούν, αναλύουν, παρατηρούν, συλλέγουν, κατακρατούν και αφομοιώνουν πληροφορίες και συναισθήματα (‘νερό’), ενδιαφέρονται για την λεπτομέρεια, εργάζονται διαρκώς, καθαρίζουν και αποβάλλουν, κρίνουν και επικρίνουν, ενδοστρέφονται.
Η ηγεσία του ατόμου – Παρθένου μέσα στις ανθρώπινες υποθέσεις είναι η συλλογή, κατακράτηση και αφομοίωση των χρήσιμων πληροφοριών και συναισθημάτων ώστε να είναι δυνατή η σύνθεση και η προσφορά τους στο περιβάλλον σύμφωνα και ανάλογα με τις ανάγκες που αυτό το περιβάλλον παρουσιάζει.
Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η αναδιάρθρωση της νοσοκομειακής φαρμακευτικής δαπάνης μπορεί να συμβάλλει στη βιωσιμότητα του συστήματος Υγείας
Πανελλήνιο Συνέδριο για τα Οικονομικά και τις Πολιτικές της Υγείας
Ανατροπή με δικαστική απόφαση στη θέση προϊστάμενης Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας