Ο  Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης ενημέρωσε για την εξέλιξη του σχεδίου διάθεσης των self-tests. Σύμφωνα με αυτόν, από τη Δευτέρα η υποχρέωση διενέργειας self test επεκτείνεται σε όλους τους εργαζόμενους των δημόσιων υπηρεσιών που τηρούν φυσική παρουσία. Αυξάνεται το ποσοστό της φυσικής παρουσίας και μειώνεται η τηλεργασία. Το κοινό ωστόσο θα συνεχίσει να εξυπηρετείται κατόπιν ραντεβού. 

Κατά την σημερινή ενημέρωση, τον λόγο αρχικά πήρε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, η οποία αφού παρουσίασε τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα επεσήμανε ότι τα νέα κρούσματα μειώθηκαν κατά 10% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Ο βαθμός θετικότητας έχει περιοριστεί στο 4,2% αλλά αυτό δεν πρέπει να εκληφθεί ως μήνυμα χαλάρωσης. Η μισή Ελλάδα βρίσκεται στο κόκκινο και η κατάσταση είναι πιο επιβαρυμένη στη Δυτική Αττική και στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία. 

Η κάλυψη των ΜΕΘ είναι 87% στην Επικράτεια, 89% στην Αθήνα και 95% στη Θεσσαλονίκη. 

Οπως επεσήμανε, μέχρι στιγμής παγκοσμίως έχουν δοθεί 950 εκατ. δόσεις και έκανε έκκληση, όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν. 

Αναφορικά με το Πάσχαμ δεν πρέπει να μεταφέρουμε το ιικό φορτίο στην υπόλοιπη Ελλάδα. Μπορούμε να πάμε κατά την ίδια, στις Εκκλησίες τηρώντας τις αποστάσεις και φορώντας διπλή μάσκα.

O Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης, δήλωσε.

Σημάδια οριακής υποχώρησης δείχνουν τα επιδημιολογικά δεδομένα στην Αττική και σταθεροποίησης στη Θεσσαλονίκη

Θα πρέπει το επόμενο διάστημα η επιστροφή στην κανονικότητα  να γίνει με απόλυτη ασφάλεια και άρα να τηρηθούν όλοι οι κανόνες αποστασιοποίησης, υγιεινής κ.λπ,.

Μέχρι στιγμής έχουν διανεμηθεί περισσότερα από 2 εκατ. self test και έχουν δηλωθεί στην πλατφόρμα πάνω από 1,3 εκατ. self test.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΑΧΕΠΑ: Θεραπεία της πολλαπλής σκλήρυνσης στο σπίτι
Χούμους: Υγιεινό και πλούσιο σε ωφέλιμα λιπαρά
Λιγότερη καθιστική ζωή για πρόληψη της επιδείνωσης του πόνου στη μέση [μελέτη]