Η Merck & Co Inc δήλωσε ότι συνεργάζεται με πέντε φαρμακοβιομηχανίες γενοσήμων της Ινδίας, συμπεριλαμβανομένων των Cipla Ltd και της Sun Pharmaceutical Industries Ltd για να επεκτείνει την παραγωγή και την πρόσβαση της χώρας στο πειραματικό σκεύασμα της molnupiravir για την καταπολέμηση της COVID- 19.

Μέσω της συνεργασίας αυτής εταιρείες θα έχουν την άδεια να προμηθεύσουν την Ινδία αλλά και περισσότερες από 100 χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος μετά από εγκρίσεις ή άδεια έκτακτης ανάγκης από τοπικούς ρυθμιστικούς οργανισμούς.

Η Merck ανέφερε ότι η κίνηση αυτή έγινε για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του κύματος της πανδημίας που πλήττει την Ινδία, η οποία έχει αναφέρει περισσότερα από 300.000 νέα κρούσματα την ημέρα τις τελευταίες έξι ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι και η Gilead Sciences Inc  δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα δώσει στην Ινδία τουλάχιστον 450.000 φιαλίδια από το αντιιικό της φάρμακο, το remdesivir και θα βοηθήσει στην αύξηση της παραγωγής στη χώρα.

Οι μη αποκλειστικές συμφωνίες παραγωγής της Merck για το molnupiravir είναι με εταιρείες όπως η Dr.Reddy's Laboratories Ltd και οι ιδιωτικές εταιρείες Emcure Pharmaceuticals Ltd και Hetero Labs Ltd.

Το Molnupiravir είναι μια αντιιική θεραπεία που αναπτύσσει η Merck με τη Ridgeback Biotherapeutics για τη θεραπεία ασθενών με COVID-19, που όμως δεν νοσηλεύονται.

Η Merck αποφάσισε να επικεντρωθεί στα φάρμακά της για τη COVID-19 αφού δύο εμβόλια της απέτυχαν να δημιουργήσουν τις επιθυμητές ανοσολογικές αντιδράσεις, με αποτέλεσμα να τα εγκαταλείψει τον Ιανουάριο.

Πηγές:
https://www.reuters.com/business/healthcare-pharmaceuticals/merck-taps-five-indian-drugmakers-expand-covid-19-drug-production-2021-04-27/

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΑΧΕΠΑ: Θεραπεία της πολλαπλής σκλήρυνσης στο σπίτι
Χούμους: Υγιεινό και πλούσιο σε ωφέλιμα λιπαρά
Λιγότερη καθιστική ζωή για πρόληψη της επιδείνωσης του πόνου στη μέση [μελέτη]