Το Συντονιστικό Όργανο της Π.Φ.Υ. εκφράζει την έντονη αντίθεσή του για τον πρόσφατο Νόμο 4812 του Υπουργείου Υγείας, στον οποίο δίνεται η δυνατότητα διενέργειας Rapid Τest σε μη ιατρούς, πράξη η οποία εγκυμονεί κινδύνους για τη Δημόσια Υγεία.

Παράλληλα, στον ίδιο Νόμο καθορίζεται ο τρόπος παρακράτησης του Claw back των κλινικοεργαστηριακών  ιατρών και πολυιατρείων των ετών 2017 έως 2020 σε έως 120 δόσεις μεν, αλλά παράλληλα με προκαταβολική παρακράτηση του 2021.

Mε τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις ουσιαστικά θα παρακρατείται τουλάχιστον το 25% μηνιαίως από τις δαπάνες που υποβάλλονται στον ΕΟΠΥΥ. Γεγονός που καθιστά αδύνατη την επιβίωση των Μονάδων Π.Φ.Υ., με ανυπολόγιστες συνέπειες για τη Δημόσια υγεία, εν όψει μάλιστα του νέου επιδημικού κύματος.

‘’Το Συντονιστικό Όργανο ζητά άμεσα την κατάργηση των εν λόγω ρυθμίσεων και την άμεση χρηματοδότηση της Π.Φ.Υ. προκειμένου να μηδενιστεί το Claw Back. Αίτημα το οποίο έχουμε υποβάλει και επανειλημμένως στον Αναπλ. Υπουργό Οικονομικών, κ. Σκυλακάκη και όπου αντιμετωπίσαμε την πλήρη αδιαφορία του!’’.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τα ρόδια καθυστερούν την απώλεια όρασης που σχετίζεται με την ηλικία
Βρώμη και άλλες ιδέες για πρωινό που θα βοηθήσουν με την τουαλέτα
Οι αναπνευστικές λοιμώξεις προστατεύουν τα παιδιά από σοβαρή εξέλιξη CoViD