Εικόνα διάσπασης δίνει η κυβερνητική παράταξη στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ). Η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Άννα Μαστοράκου (φωτογραφία αριστερά) και ο γενικός γραμματέας Γιώργος Ελευθερίου (μέσο) αμφισβήτησαν σήμερα ανοικτά το αποτέλεσμα της χθεσινής συνάντησης με τον υπουργό Υγείας, που είχε ο πρόεδρος Αθανάσιος Εξαδάκτυλος (φωτογραφία δεξιά) και μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Οι τρεις "αιρετικοί" έκαναν σήμερα λόγο για "ιδιωτική συνάντηση" και τόνισαν πως δεν συζητήθηκαν με τον κ. Πλεύρη τα σοβαρά θέματα που θέτει ο ΠΙΣ. Τη σχετική ανακοίνωση συνυπογράφει και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Παναγιώτης Καψαμπέλης, όλοι προερχόμενοι από την προσκείμενη στη ΝΔ παράταξη ΔΗΚΙ. Τα τρία μέλη εκφράζουν, μάλιστα, την έκπληξή τους, τονίζοντας πως στη συνάντηση συμμετείχαν 4 από τα 15 μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Αναφέρουν χαρακτηριστικά:

"Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι στις 27 Απριλίου έγινε συνάντηση εργασίας 4 μελών του ΔΣ του ΠΙΣ (επί συνόλου 15) με τον υπουργό Υγείας κ. Αθανάσιο Πλεύρη. Το ΔΣ του ΠΙΣ δεν είχε καμία απολύτως ενημέρωση, τόσο για τη συνάντηση όσο και για το περιεχόμενο αυτής. Είναι αυτονόητο ότι οι απόψεις που μεταφέρθηκαν δεν εκπροσωπούν το ΔΣ του ΠΙΣ, αλλά αποτελούν προσωπικές απόψεις όσων συμμετείχαν στην ιδιωτική αυτή συνάντηση.

Παρά τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων του ΠΙΣ αλλά και του ΔΣ του ΠΙΣ, στην ιδιωτική αυτή συνάντηση δεν αναφέρθηκαν βασικά σημεία των θέσεων του ΠΙΣ αλλά και των ιατρικών συλλόγων της χώρας όπως:

  1. Η αμοιβή κατά περίπτωση και πράξη και όχι με capitation.
  2. Η αντίθεση στα ιδιωτικά απογευματινά χειρουργεία από ιατρούς του ΕΣΥ.
  3. Η εκπροσώπηση του ΠΙΣ στο ΔΣ του ΕΟΠΥΥ.
  4. Η αντίθεση μας στην υποχρεωτική συμμετοχή των ιδιωτών ιατρών στις εφημερίες των δημόσιων νοσοκομείων και μονάδων πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας.
  5. Ενίσχυση του ΕΣΥ με μόνιμες προσλήψεις ιατρικού προσωπικού.
  6. Κατάργηση του claw back.

Κατόπιν αυτού ζητάμε επίσημη και εκ του σύνεγγυς συνάντηση του ΔΣ του ΠΙΣ με τον υπουργό Υγείας με συμμετοχή όλων των μελών του ΔΣ χωρίς αποκλεισμούς".

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τα ρόδια καθυστερούν την απώλεια όρασης που σχετίζεται με την ηλικία
Βρώμη και άλλες ιδέες για πρωινό που θα βοηθήσουν με την τουαλέτα
Οι αναπνευστικές λοιμώξεις προστατεύουν τα παιδιά από σοβαρή εξέλιξη CoViD