Ποσοστό 70% γιατρών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, στις ΗΠΑ, ανέφεραν σε έρευνα ότι ακόμα  θα συνταγογραφούσαν  αντιβιοτικά για την αντιμετώπιση ασυμπτωματικών  λοιμώξεων με βάση μόνο θετικό δείγμα ούρων.

Αυτό, παρά τις οδηγίες εναντίον αυτής της πρακτικής, αναφέρει νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο JAMA Network Open και έγινε από το  University of Maryland School of Medicine (UMSOM).

Οι ερευνητές περιέλαβαν στην έρευνα 723 γιατρούς στις ΗΠΑ όσον αφορά την προσέγγισή τους σε υποθετικό ασθενή με ασυμπτωματική βακτηριουρία.

Ανακάλυψαν ότι το 71% των γιατρών, 392 από τους 551που απάντησαν, θα επέλεγαν να αντιμετωπίσουν τέτοιον ασθενή με αντιβιοτικά ακόμα και αν η αγωγή αντιτίθεται στις οδηγίες.

Ο Jonathan Baghdadi, δήλωσε ότι η έρευνα υπδεικνύει ότι γιατροί πρωτοβάθμιας φροντίδας δεν ακολουθούν συστάσεις ευρέως αποδεκτές εναντίον της συνταγογράφησης ασυμπτωματικής βακτηριουρίας.

Οικογενειακοί γιατροί ήταν πιο πιθανό να συνταγογραφούν αντιβιοτικά χωρίς να υπάρχει ανάγκη σε σύγκριση με άλλες ειδικότητες.

Πηγές:
JAMA Network Open

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τα ρόδια καθυστερούν την απώλεια όρασης που σχετίζεται με την ηλικία
Βρώμη και άλλες ιδέες για πρωινό που θα βοηθήσουν με την τουαλέτα
Οι αναπνευστικές λοιμώξεις προστατεύουν τα παιδιά από σοβαρή εξέλιξη CoViD