Την προσοχή των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ για τυχόν παραπλανητικά μηνύματα SMS, εφιστούν εκ νέου οι υπεύθυνοι του Οργανισμού.

Καλούν τους πολίτες να μην δίνουν προσωπικά στοιχεία που τους ζητούν επιτήδειοι, καθώς δεν είναι αυτή η πολιτική του ΕΟΠΥΥ.

Η προηγούμενη προειδοποίηση είχε δημοσιοποιηθεί τον περασμένο Ιανουάριο, ενώ οι υπεύθυνοι του Οργανισμού επανέρχονται με νέα.

Στη νέα ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ, που παρατίθεται πιο κάτω, αναφέρονται τα ακόλουθα:

"Σε συνέχεια των από 09/10/2023 και 17/01/2024 σχετικών Ανακοινώσεων του ΕΟΠΥΥ, ενημερώνουμε και εφιστούμε εκ νέου την προσοχή στους ασφαλισμένους μας σχετικά με τυχόν
παραπλανητικά μηνύματα SMS, που αποστέλλονται σε κινητό τηλέφωνο ασφαλισμένων με λογότυπο ΕΟΠΥΥ, αλλά και τηλεφωνικών κλήσεων που πραγματοποιούνται 'εκ μέρους του ΕΟΠΥΥ' και ζητούν την αποστολή οικονομικών/φορολογικών πληροφοριών.

Ο ΕΟΠΥΥ αποστέλλει SMS μηνύματα τα οποία είναι μόνον ενημερωτικά, χωρίς περαιτέρω ενέργειες και αφορούν ενδεικτικά: εκτελέσεις γνωματεύσεων, εγκρίσεις γνωματεύσεων, αποφάσεις επιστροφών ατομικών αιτημάτων, υποβολές ατομικών αιτημάτων μέσω ΚΕΠ, επιβεβαίωση στοιχείων επικοινωνίας μέσω ΦΑΥ, κ.ο.κ.

Το κινητό τηλέφωνο στο οποίο αποστέλλονται SMS δηλώνεται από τον εκδότη ιατρό κατά τη συνταγογράφηση ή αντλείται αυτόματα από τα στοιχεία επικοινωνίας που έχει επιβεβαιώσει ο ασφαλισμένος μέσω του Φακέλου Ασφάλισης Υγείας (ΦΑΥ).

Προσοχή, ο ΕΟΠΥΥ δεν προβαίνει σε καμία επικοινωνία (τηλεφωνική ή sms ή email) για γνωστοποίηση προσωπικών στοιχείων όπως Τραπεζικός Λογαριασμός IBAN κ.ο.κ.".

Επιπλέον Πληροφορίες

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η αναπνοή και ο καρδιακός παλμός επηρεάζουν την αντίληψη (μελέτη)
Sandoz: Μεγάλη ευκαιρία για τις ενέσεις απώλειας βάρους
ECDC: Κίνδυνος μετάδοσης εγκεφαλίτιδας από τσιμπούρια μέσω αιμοδοσίας - μεταμόσχευσης